INFORME DE LA GUÀRDIA CIVIL

La Guàrdia Civil demana a la jutge Lamela el bloqueig dels comptes de l'ANC i Òmnium

Proposa requerir a totes les entitats bancàries tota la informació sobre el seu capital

L'institut armat també vol identificar els mossos que van participar en els dispositius de l'1-O

zentauroepp40433399 madrid 06 10 2017 politica   jordi sanchez   jordi cuixart t171006120910

zentauroepp40433399 madrid 06 10 2017 politica jordi sanchez jordi cuixart t171006120910 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

La Guàrdia Civil ha sol·licitat a la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela que requereixi a l'Associació Espanyola de Banca, la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvi i la Unió Nacional de Cooperatives de Crèdit qualsevol informació sobre comptes, dipòsits o qualsevol altre actiu que consti a nom de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural.

L'objectiu és procedir al bloqueig de tots aquests, segons consta en l'informe remès al procediment obert per sedició contra els presidents de les dues entitats i del major Josep Lluis Trapero, en què es denuncia com la prefectura dels Mosso d'Esquadra van protegir els organitzadors del referèndum i van actuar de "braç executor" dels plans independentistes.

L'institut armat considera necessari comptar amb tota la informació bancària existent de qualsevol de les dues organitzacions independentistes. En concret, sol·licita qualsevol dada sobre comptes bancaris, dipòsits, valors, accions, deute públic, caixes de seguretat o altres actius financers, i sobre qualsevol altre que haguessin tingut, tant si apareixen com a titulars o autoritzats o de qualsevol altra forma.

També demana dades sobre préstecs o crèdits de qualsevol tipus (hipotecaris, personals, etc.) o qualsevol altre tipus de producte financer (targetes, talonaris de xecs, plans de pensions, fons d'inversió, carteres de valors etc.) vinculats a aquests comptes o dipòsits.

Sol·licita a la jutge que li identifiquin qualsevol altre producte (targetes, talonaris de xecs, plans de pensions, fons d'inversió, carteres de valors) que puguin trobar-se expedides a nom d'aquestes persones i que es trobin vinculades a altres comptes, amb identificació en el seu cas d'aquestes últimes i dels seus titulars. També s'haurà d'identificar qualsevol altra persona que aparegui relacionada amb aquests productes, i les transferències que s'hagin realitzat des d'aquestes.

Identificació de mossos

La Guàrdia Civil també ha sol·licitat a la magistrada que es dirigeixi als Mossos d'Esquadra perquè s'identifiquin tots els agents que apareixen als vídeos en què es reflecteix l'actuació que va tenir aquest cos policial l'1-O i durant l'operació Anubis, desenvolupada el 20 de setembre i en què es van detenir 14 persones i es van practicar registres per ordre del jutge d'Instrucció número 13 de Barcelona. L'institut armat considera que han de prestar declaració a l'Audiència Nacional.

També vol que es demani a la policia catalana el nombre total de col·legis o seus electorals que van obrir durant el referèndum il·legal, així com els que van tancar complint l'ordre donada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Notícies relacionades

L'informe presentat al Jutjat Central d'Instrucció número 3 també planteja que s'identifiquin els agents encarregats de "dirigir, coordinar, executar i controlar els

diferents dispositius que s'haguessin establert per donar compliment al que va ordenarel tribunal", i els actes i atestats que haguessin aixecat.