La Junta Electoral Central certifica que no hi va haver referèndum l'1-O

L'òrgan competent per certificar consultes envia la seva resolució a Puigdemont, els òrgans constitucionals i les institucions internacionals

zentauroepp40362700 mesa electoral urna  papeletas171001021712

zentauroepp40362700 mesa electoral urna papeletas171001021712

1
Es llegeix en minuts

La Junta Electoral Central (JEC), composta per jutges del Tribunal Suprem i per juristes, capreferèndum 

En aquest acord, adoptat per unanimitat, la JEC recorda que és l'administració electoral competent per declarar i publicar resultats de referèndums a Espanya i que, d'acord amb el mateix Estatut, també és qui dona validesa als resultats de les eleccions autonòmiques.

Segons dictamina, el dia 1 d'octubre "no ha tingut lloc cap procés que pugui considerar-se com a referèndum en cap de les modalitats previstes per l'ordenament jurídic".

Fins a quatre motius d'il·legalitat

Notícies relacionades

no va ser legal "ni pel subjecte que el va convocar", la Generalitat, perquè era "incompetent" per fer-ho; "ni per la forma en què es va fer", ja que es "van vulnerar" resolucions fermes del Tribunal Constitucional i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya; "ni pel seu objecte", ja que és "inconstitucional" decidir la secessió; "ni per la notòria absència de tota garantia d'objectivitat i transparència en el seu desenvolupament, escrutini i control".

Per tant, la JEC sosté que "no té cap valor el que s'està presentant com a resultats de l'anomenat referèndum d'autodeterminació".