EL DEBAT SOBIRANISTA

Guerra: "No es pot negociar amb colpistes, s'ha d'actuar contra ells"

Sobre enviar l'Exèrcit: "Depèn de si la Policia no pot fer front als independentistes"

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agències

L'expresident del Govern Alfonso Guerra ha alertat aquest dimecres que a Catalunya hi ha un cop d'Estat i és necessari "actuar" contra els responsables: "No es pot negociar amb colpistes", avisa. En una entrevista a Onda Cero, l'històric dirigent socialista ha reclamat al seu partit que voti a favor de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució per restituir l'ordre legal a Catalunya.

"La gent s'escandalitza de les càrregues policials perquè mentalment encara viuen a la dictadura. L'Estat només utilitza la seva força legítima", ha assegurat Guerra, alhora que ha criticat el president del Govern, Mariano Rajoy, perquè "no sap prendre decisions". En la mateixa línia, ha valorat el possible trasllat de l'Exèrcit a Catalunya com a resposta al conflicte: "Depèn de si la Policia no pot fer front als independentistes", ha opinat.

Sobre el discurs ahir a la nit del Rei, ha afirmat que li va semblar "impecable" i que el que va fer "va ser just el que havia de fer".

En clau socialista

No obstant, també creu que el PSOE hauria de retirar la sol·licitud de reprovació de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, per les càrregues policials de l'1-O.

Notícies relacionades

Respecte a si s'ha de reformar la Constitució després de resoldre aquesta situació amb Catalunya, recalca que cada vegada que s'ha fet una concessió als catalans no ha servit per "aplacar" les seves aspiracions independentistes.

"Potser fa falta plantejar-se una nova estructura de l'Estat", suggereix Guerra, que avisa que a Catalunya fa anys que es desenvolupa un "moviment prefeixista" fruit del nacionalisme.