CONCENTRACIÓ A LA PUERTA DEL SOL

Madrid entona el "Votarem": centenars de persones donen el seu suport al referèndum

La Puerta del Sol protesta contra les càrregues de l'1-O

afp t037j

afp t037j / JAVIER SORIANO (AFP)

1
Es llegeix en minuts

Centenars de persones s'ha concentrat aquest diumenge a la madrilenya Puerta del Sol per recolzar el referèndum de Catalunya i defensar el dret a decidir, així com per condemnar els episodis de violència policial que s'han viscut aquest 1-O. La protesta, que es pot seguir en aquesta webcam, està encapçalada per una pancarta amb la llegenda "Madrid pel dret a decidir i contra la repressió" i el crit ha sigut unànime: "Votarem". 

La presència d'ultradretans ha provocat moments de tensió a l'inici de la convocatòria, que està sent vigilada per membres de les Unitats d'Intervenció Policial (UIP).

Abans que comencès la concentració, un grup d'ultres que portaven la bandera espanyola han irromput a la Puerta del Sol al crit de "no ens enganyen, Catalunya no és Espanya" i ha sigut aïllat per la Policia. Aquesta irrupció ha donat lloc a un enfrontament verbal entre els dos bàndols i s'han generat moments de tensió.

Als crits dels ultres, els manifestants que han acudit a la convocatòria de la Coordinadora 25S han respost amb lemes com "Madrid serà la tomba del feixisme", "Rajoy dimissió" o "sí, sí, sí, dret a decidir".

Al matí, en contra

Aquest matí, la capital ha assistit a una concentració a la plaça Mayor contra l'1-O.

Notícies relacionades

En aquesta diversos centenars de ciutadans han exigit que es "compleixi la Constitució" i no es porti a terme el referèndum independentista. Crits de "No ens enganyen, Catalunya és Espanya", "Visca la Guàrdia Civil" o "Espanya unida mai serà vençuda" han sigut algunes de les consignes que s'han escoltat en aquest fòrum, compartit entre els que disfrutaven de la gespa que recobreix el seu terra -una intervenció artística pel IV Centenari de l'espai- i els que han llançat lemes en favor de la unitat d'Espanya.

Els manifestants han abandonat de forma pacífica aquest espai per dirigir-se fins a la pròxima Puerta del Sol on han demanat la dimissió del president del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.