La consellera Ponsatí assumeix la responsabilitat de totes les escoles

zentauroepp39897576 barcelona  1 de septiembre de 2017   la nueva consellera de 170913090953

zentauroepp39897576 barcelona 1 de septiembre de 2017 la nueva consellera de 170913090953 / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, ha firmat aquest divendres una resolució en què treu la responsabilitat de tots els centres escolars als seus directors i s'erigeix ella com a única responsable fins a les set del matí de dilluns, dia 2.

La consellera ha firmat una resolució en què avoca la competència que tenen atribuïda els responsables dels equipaments educatius en la seva persona per evitar responsabilitats jurídiques als directors dels centres escolars designats com a centres de votació diumenge que ve.

Ponsatí ha fet el mateix que el conseller de Salut, Antoni Comín, que va destituir tots els responsables dels consorcis i entitats públiques sanitàries perquè no siguin responsables d'obrir ambulatoris per acollir les votacions i poder donar les quatre hores de permís retribuït per votar als seus treballadors. La titular de Treball Afers Socials i Famílies també ha anunciat que assumeix la responsabilitat durant el referèndum per blindar els responsables de centres cívics i albergs disposats com a punt de votació.

Notícies relacionades

La consellera d'Ensenyament ha utilitzat la figura administrativa d'avocació, que és una tècnica de dret administratiu utilitzada en l'organització de l'Administració pública per a la translació de l'exercici de la competència per resoldre en un assumpte concret, des d'un òrgan jeràrquicament inferior cap a un altre que sigui superior. En altres paraules, l'avocació és la tècnica contrària a la delegació.

Resposta sindical

La federació d'Ensenyament de CCOO ha manifestat que la solució "no és perfecta" i que ells haurien preferit que la consellera destituís els directors dels centres escolars per garantir millor la cobertura legal, tot i reconèixer que "és millor del que teníem".