"S'HI ASSEMBLA MOLT"

Felipe González compara el referèndum a Catalunya amb Veneçuela

L'expresident qualifica la situació d'"una dramàtica crisi d'Estat"

icoy34436108 felipe gonzalez161028181425

icoy34436108 felipe gonzalez161028181425 / AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Efe

L'expresident Felipe González ha dit aquest dimarts que Espanya viu "una dramàtica crisi d'Estat" pel desafiament secessionista a Catalunya, que "s'assembla molt" a Veneçuela, on Nicolás Maduro va perdre les eleccions i "es va inventar" una altra assemblea nacional constituent.

Durant la seva intervenció en la II Asamblea General de Madrid Foro Empresarial, González ha demanat "per favor" als governants independentistes que tornin a la legalitat. Així, sense passar pel sufragi universal, "decideix crear una legitimitat originària per marcar els destins del seu país en contra de la constitució que ells mateixos havien aprovat", ha dit en al·lusió a Veneçuela i al secessionisme català.

Notícies relacionades

També ha advertit que la situació a Veneçuela no es recupera amb les simples apel·lacions al diàleg, perquè "el diàleg queda buit de contingut quan no condueix al pacte i a la reconciliació, quan no es negocia de veritat".

A més, ha tingut paraules de suport per al seu "amic" Joan Manuel Serrat, molt criticat, sobretot a les xarxes socials, per qüestionar el referèndum secessionista de l'1 d'octubre.