Als SECRETARIS

La fiscalia requereix informació a 31 ajuntaments sobre el seu suport al referèndum

Reclama còpia dels decrets de suport a la consulta i documents de cessió de locals

zentauroepp40182937 l alcalde d oliana  miquel sala  amb la vara d alcalde abans170925120328

zentauroepp40182937 l alcalde d oliana miquel sala amb la vara d alcalde abans170925120328 / Marta Lluvich

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La Guàrdia Civil, a instàncies de la fiscalia, requerirà aquest dilluns als secretaris municipals de 31 ajuntaments catalans que entreguin còpia dels documents de suport al referèndum independentista que hagin redactat, segons han informat a l'agència Efe fonts de la investigació.

A més d'aquesta documentació, la fiscalia ha demanat que entreguin tots els documents pels quals els ajuntaments cedeixen locals per a la celebració de l'1-O.

Notícies relacionades

Un d'aquests ajuntaments és el d'Oliana (Alt Urgell), on ja s'han personat diversos agents de l'institut armat. Segons ha confirmat l'Agència Catalana de Notícies (ACN), els guàrdies civils han fet la petició d'informació a la secretària del consistori, que ha registrat aquesta petició, i els agents han marxat sense emportar-se cap document.

L'alcalde d'Oliana, Miquel Sala, del PDECat, no era a l'ajuntament quan s'hi han personat els agents perquè es dirigia a la Seu d'Urgell per donar suport a l'alcalde de Bellver de Cerdanya, que estava citat a declarar aquest dilluns. Sala va ser un dels primers alcaldes a declarar la setmana passada per l'organització de l'1-O.