declaracions polèmiques

Un sindicat de Mossos denuncia una regidora de la CUP a Barcelona

L'SPC considera que Rovira podria haver comès injúries a l'acusar els agents d'"executar extrajudicialment" els sis terroristes del 17-A

rjulve35553325 la regidora de la cup maria rovira a la galeria g tica de l 170918182851

rjulve35553325 la regidora de la cup maria rovira a la galeria g tica de l 170918182851

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), un dels principals dins del cos dels Mossos d'Esquadra, ha denunciat aquest dilluns davant la fiscalia la regidora portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona, Maria Rovira. L'organització considera constitutives de delicte les declaracions que va fer la regidora al ple del dia 8 de setembre en què va afirmar que "cap mèrit s'ha de reconèixer a uns Mossos que havien executat extrajudicialment (els sis terroristes abatuts arran dels atemptats del 17 i 18 d'agost a Barcelona i Cambrils)". Segons recorda l'SPC, els anticapitalistes van votar en contra que s'atorgués a la policia autonòmica la medalla al mèrit cívic en reconeixement per la seva feina durant aquells dies.

Notícies relacionades

En una nota que ha fet pública aquest mateix dilluns, l'SPC ha aprofitat per criticar la "passivitat habitual" de "la direcció politicopolicial del cos" i anunciar que la denúncia contra la regidora de la CUP respon al fet que "les seves manifestacions podrien ser constitutives d'un delicte d'injúries a cossos i forces de seguretat de l'Estat previst a l'article 504.2".

En una altra crítica als comandaments, el sindicat sosté que "hauria de ser la Direcció General de la Policia la que impulsés aquestes accions més enllà del que publicita per les xarxes socials". "Fins quan els Mossos hauran de veure la quietud i el mirar cap a una altra banda dels seus màxims responsables", assevera també el comunicat.