Els ciberatacs contra la Generalitat creixen un 200%

El secretari de Telecomunicacions assegura que són accions de "baixa intensitat"

 Carles Puigdemont i el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró. / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Els ciberatacs contra la Generalitat han crescut un 200% en la primera quinzena de setembre, respecte al mateix període l'any anterior. Així ho ha assenyalat el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, en una entrevista a RAC-1, que ha detallat que fins ara han sigut atacs de "baixa intensitat" si es comparen amb els que hi va haver amb motiu del 9-N.

Notícies relacionades

Puigneró també s'ha referit als intents de sostracció de la contrasenya del compte personal de Twitter que va denunciar el president de la GeneralitatCarles Puigdemont. El secretari ha explicat que la mateixa empresa els va alertar d'aquests intents i que per això hi van poder impedir l'accés. Ara segueixen investigant qui hi ha darrere d'aquesta acció.

Per una altra part, Puigneró ha afirmat que és "inversemblant" que es tanquin webs i que es pretengui fer el mateix amb les xarxes socials en un món interconnectat. "Davant aquestes intromissions es busquen alternatives", ha dit.

Ataquen una web d'investigadors a favor del procés

La web que acollia un manifest firmat per <strong>més de 1.000 professors universitaris i investigadors</strong> a favor del procés ha rebut un <strong>atac informàtic</strong> en les últimes hores que ha obligat els seus impulsors a suspendre temporalment l'accés al portal. A l'adreça web hi apareix un missatge informant d'un "atac massiu de registres falsos" que <strong>impedeix noves subscripcions</strong>. Al manifest, membres de la comunitat universitària mostren la seva voluntat de contribuir que l'educació i la ciència "siguin fonamentals en la construcció d'un nou país".