Puigdemont dribla el tancament de la web del referèndum

El TC també carrega contra la Sindicatura Electoral catalana

zentauroepp39989576 pla obert de quatre agents de la gu rdia civil davant la imp170907145700

zentauroepp39989576 pla obert de quatre agents de la gu rdia civil davant la imp170907145700 / Roger Segura

2
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha procedit a tancar la web del referèndum (www.referendum.cat), segons han confirmat a EL PERIÓDICO fonts del Govern català i judicials. Els agents s'han personat a l'empresa CDMon de Malgrat de Mar per entregar un manament judicial que n'ordena el tancament. Carles Puigdemont, pocs minuts després, ha comunicat, via Twitter, que el Govern ja havia obert una altra pàgina (www.ref1oct.cat i www.ref1oct.eu) on s'ha replicat el contingut de la web tancada.Dit d'una altra manera, el Govern català esperava aquest moviment.

Aquesta és una de les mesures cautelars sol·licitades per la Fiscalia Superior de Catalunya en la querella presentada contra Puigdemont i tot el seu Govern per la convocatòria del referèndum de l'1-0 i l'aprovació de la llei que el permet. Aquesta querella ha sigut admesa a tràmit pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. No obstant, segons les primeres informacions, no ha sigut l'alt tribunal qui ha ordenat el tancament, sinó el jutjat de Barcelona que investiga els preparatius de la consulta arran de les paraules de l'exsenador d'ERC i exmagistrat Santiago Vidal.

Segons informació públicament consultable, la pàgina compta amb un administrador anomenat Stuart James establerta a Canterbury (Gran Bretanya).

Ordres a la Sindicatura Electoral

D'altra banda, el Tribunal Constitucional ha fet aquest dimecres el primer pas per impedir l'1-O a través de les noves armes amb què el Govern del PP el va dotar per aconseguir el compliment de les seves resolucions. El ple ha acordat donar 48 hores als membres de la sindicatura electoral de Catalunya perquè l'informe de com executa les seves providències del passat dia 7 que paralitzaven el referèndum. Es tracta d'un requisit imprescindible per procedir a aplicar les multes, suspensió de funcions o inici d'accions penals, mitjançant deduccions de testimoni, previstes en l'article 92.4 de la llei orgànica del Tribunal Constitucional per als que desobeeixin.

Notícies relacionades

L'alt tribunal ha actuat a instàncies de l'Advocacia de l'Estat que entén que la sindicatura electoral s'ha saltat la suspensió del referèndum ja acordada, al designar els seus membres en les demarcacions de l'Aran, Girona, Lleida, Barcelona i Tarragona. 

Transcorregut el termini donat per presentar al·legacions --encara que la sindicatura opti per no redactar-les--, el Constitucional decidirà si els titulars d'aquest òrgan electoral han de ser multats amb quantitats que poden oscil·lar entre els 3.000 i els 30.000 euros o és procedent deduir testimoni contra ells perquè la fiscalia interposi la corresponent querella per desobediència i prevaricació.