actual president del partit

Mor Jacint Borràs, un dels fundadors de Convergència

Va ser directiu del Barça en dues etapes, amb la presidència d'AgustÍ Montal i amb la de Joan Laporta

Era el pare de Meritxell Borràs, l'actual consellera de Governació

Jacint Borràs, en una foto d’arxiu. 

Jacint Borràs, en una foto d’arxiu.  / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Jacint Borràs, un dels fundadors de Convergència, ha mort aquesta matinada als 83 anys després d'una llarga malaltia. Actualment, Borràs presidia el partit, que manté una petita estructura vinculada a la nova formació Partit Demòcrata Català (PDECAT). En el congrés de refundació del partit de l'estiu passat, es va escollir l'històric dirigent perquè presidís Convergència després de la transició al PDECAT.  Borràs era el pare de l'actual consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Mertixell Borràs. 

Notícies relacionades

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una entrevista de Rac1, ha expressat el seu condol i ha mostrat un "agraïment immens" cap a ell, de qui destacat el seu caràcter, la seva bondat i la seva alegria.

Aquest fundador de Convergència també va ser  directiu del FC Barcelona en dues etapes. Primer amb Agustí Montal de president, i després formant part de la directiva de Joan Laporta. En aquesta última etapa va ser  un dels directius afectats per l'acció de responsabilitat impulsada per l'equip de Sandro Rosell contra Laporta i els seus directius.