DAVANT L'1-O

CCOO i UGT demanen una reunió urgent amb Colau

Els sindicats volen tractar amb l'alcaldessa sobre la seguretat jurídica dels empleats municipals

zentauroepp39993548 colau170907190756

zentauroepp39993548 colau170907190756 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Preocupació i inquietud. CCOO UGT han demanat per carta a l'alcaldessa de BarcelonaAda Colau, una reunió urgent. Les centrals volen tractar sobre la seguretat jurídica dels empleats municipals davant el referèndum de l'1 d'octubre (1-O).

Les advertències de l'Estat davant la convocatòria i la consulta, que ja ha sigut suspesa pel Tribunal Constitucional, així com les querelles anunciades per la fiscalia, han generat preocupació a la plantilla de l'ajuntament.

Cessió de locals

El consistori de la capital catalana ha suspès la cessió de locals municipalslocals municipals per al referèndum unilateral. El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, va anunciar ahir que, arran de la suspensió del Tribunal Constitucional (TC) de la llei del referèndum, el consistori ha frenat la recerca d'equipaments que havia iniciat després de la petició per escrit del president, Carles Puigdemont. Els sindicats volen superar la situació d'incertesa per a la plantilla.

Recerca interrompuda

Notícies relacionades

Segons Pisarello, l'equip d'Ada Colau ja havia explorat la disponibilitat d'alguns locals públics, tasca que ha interromput després de la suspensió del TC. L'ajuntament ha sol·licitat al Govern català que li aclareixi per escrit com organitzarà l'1-O i què espera del consistori barceloní. Amb aquesta petició guanya temps, ja que Puigdemont havia demanat als alcaldes que aclarissin abans de diumenge si cedien o no col·legis electorals.

El president, a més, va reclamar en un acte aquest divendres que els ciutadans pressionessin els alcaldes i els ajuntaments que no vulguin cedir locals per a l'1-O.