Coordinació de Mesures contra el Terrorisme

Els Mossos seuen a la taula antiterrorista de Zoido

Policia, Guàrdia Civil, CITCO, CNPIC, Ertzaintza i el cos català han estat presents

Espanya manté l'amenaça en l'actual nivell 4 (alt) reforçat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Madrid

Els Mossos d'Esquadra han assistit aquest dijous a la reunió de la Mesa de Coordinació de Mesures contra el Terrorisme. La cimera -presidida pel ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido- s'ha celebrat a la sala de crisi del Ministeri i en aquesta, a més del cos català, han participat la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, el CITCO (Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat), l'Ertzaintza i el CNPIC (Centre Nacional per a la Protecció de les Infraestructures Crítiques).

El mes de juliol passat, Zoido va cedir i va acceptar integrar els Mossos en els fòrums antiterroristes. Ara, l'objectiu de la cimera era abordar la posada en marxa de mesures addicionals de seguretat antiterrorista i el reforç dels sistemes de col·laboració i coordinació en aquesta matèria. Els experts antiterroristes han apostat per reforçar la protecció de les "infraestructures crítiques", dedicades a serveis essencials com l'electricitat, l'aigua potable, la sanitat, el transport, les telecomunicacions, el petroli o l'alimentació, entre altres. 

Notícies relacionades

De fet, la Mesa és un dels principals òrgans de coordinació recollits en el Pla de Prevenció i Protecció Antiterrorista, que estableix directrius generals que permetin assegurar la detecció, seguiment, anàlisi i avaluació continuada del risc d'atemptat terrorista, així com la posada en marxa i coordinació dels dispositius preventius en cas necessari.  

Abans, la Mesa de Valoració de l'Amenaça Terrorista ha decidit mantenir el nivell d'amenaça a Espanya en l'actual nivell 4 (alt) reforçat 7 de setembre de 2017 després dels atemptats de Barcelona i Cambrils.