JUDICI A L'AUDIÈNCIA DE BARCELONA

Multa per a la dona que va agredir l'exlíder del PSC Pere Navarro

El fiscal rebaixa la petició inicial de dos anys de presó després d'un acord amb la defensa

Els magistrats apliquen dos atenuants en una sentència dictada 'in voce'

zentauroepp39974634 barcelona 06 09 2017  politica juicio contra montserrat puig170906113534

zentauroepp39974634 barcelona 06 09 2017 politica juicio contra montserrat puig170906113534 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L'Audiència de Barcelona ha condemnat aquest dimecres a pagar una multa de 1.530 euros la dona que el 27 d'abril del 2014 va agredir i va insultar el llavors diputat i líder del PSC, Pere Navarro,va agredir i va insultardiputat i líder del Pere Navarro quan aquest era a la porta de la catedral de Terrassa per assistir a una comunió. El fiscal i la defensa han arribat a un acord que ha permès la rebaixa de petició de pena que, inicialment, era de dos anys de presó per un delicte d'atemptat a l'autoritat. A canvi, l'acusada ha reconegut els fets.

El judici ha durat uns minuts i el tribunal ha dictat, davant l'acord de la fiscalia i l'advocat de l'acusada, sentència ‘in voce’. A Montserrat P. C. se li ha imposat un any de presó, a l'aplicar-li els atenuants de reparació del dany (hi va haver un procés de medicació en què la dona va redactar una carta de disculpes) i dilacions indegudes. I és que el procés judicial ha trigat a tramitar-se tres anys i quatre dies, un període desproporcionat per a un fet d'aquestes característiques. A més, per poder rebaixar la pena, a l'acusada se li ha aplicat l'antic Codi Penal de 1995.

"Un rampell"

Notícies relacionades

Els magistrats, així mateix, han substituït l'any de presó per una multa total de 1.530 euros, amb el condicionant que l'acusada no torni a cometre un delicte durant un període determinat, com acostuma a passar en aquests supòsits. Pere Navarro s'ha presentat a l'Audiència de Barcelona per testificar, però no ha sigut necessari. L'acusada, Montserrat P. C., ha dit a la sortida: “S'ha fet justícia. Em va sortir així, un rampell. S'ha inflat molt el tema. Però ja està, no passa res”. Navarro, que aquest dimecres no ha fet declaracions, va dir al seu dia que l'agressió era "el resultat del clima de crispació" que viu Catalunya.

L'incident va passar el 27 d'abril del 2014 cap a les 12.45 hores. Pere Navarro era a la porta de la catedral de Terrassa, al carrer de l’Església, on també hi havia Montserrat P. C. El fiscal apunta que la dona “sabent la condició d'autoritat” de Pere Navarro i del càrrec que ocupava al Parlament i “amb ànim de menysprear el principi d'autoritat”, es va dirigir al diputat i li va pegar un cop per l'esquena. A la vegada va proferir l'expressió: “Grandíssim fill de puta”. Al girar-se Navarro, l'acusada li va pegar un cop de puny a la cara, que no li va causar cap lesió. El polític, que havia sigut alcalde de Terrassa,  no reclamava indemnització.