actuació polèmica del Govern

García Albiol diu que Forn ha de dimitir "per mentider" si es confirma l'avís de la CIA

El líder del PP català acusa Puigdemont i el seu govern de mentir "descaradament" en les explicacions sobre l'avís procedent dels EUA

El president del PPC, Xavier García Albiol. 

El president del PPC, Xavier García Albiol.  / TONI ALBIR

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero / València

Xavier García Albiol, president del PP de Catalunya, ha dit aquest dissabte que si es confirma que hi va haver un avís de la intel·ligència dels Estats Units d'un possible atemptat a la Rambla el conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha de dimitir "per mentider". García Albiol també ha acusat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el seu govern de mentir "descaradament" amb les explicacions donades sobre aquesta qüestió després de l'atemptat del 17 d'agost.

Notícies relacionades

"Si s'acaben confirmat les dades que han anat apareixent els últims dies és evident que el conseller ha de dimitir ja no tant per incompetent sinó per mentider", ha apuntat García Albiol, que, prèviament, ha donat a entendre que va ser així. "No es pot estar carregant les tintes i intentant traslladar una responsabilitat al Govern d'Espanya, a les forces de seguretat, i que a l'hora de la veritat es descobreixi que és el Govern de la Generalitat el que ha estat mentint de manera descarada als catalans i al conjunt dels espanyols", ha subratllat.

A l'entrar a l'última jornada de la Interparlamentària que el PP celebra a València, García Albiol ha esquivat la pregunta de si també ha de dimitir Josep Lluís Trapero, màxim responsable dels Mossos, i ha assegurat que el debat sobre la gestió dels atemptats en si mateixa no ha de ser tan polític. "Segurament la gestió podria haver sigut millorable i haurem de portar a terme un debat que serà més tècnic que polític, però és evident que el president de la Generalitat i el seu govern han de donar explicacions per haver mentit als catalans i al conjunt dels espanyols", ha insistit.