L'AVÍS DELS EUA

El sindicat dels Mossos creu Forn i Trapero però els avisa que demanarà els seus cessaments si han mentit

Defensen la "gran actuació policial" i qualifiquen de "mesquí" insinuar que els atemptats es podrien haver evitat "per un simple avís"

zentauroepp39879844 anc bertran170831121110

zentauroepp39879844 anc bertran170831121110

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME) ha manifestat aquest divendres que creu en la paraula del cap del cos, Josep Lluís Trapero, i el conseller d'Interior, Joaquim Fornrespecte a l'alerta de la CIA sobre un possible atemptat a la Rambla, però els adverteix que si es demostrés que han "mentit repetidament", serien "els primers a demanar responsabilitats i la seva dimissió".

En un comunicat difós als mitjans de comunicació, l'SME qualifica d'"esperpèntic" i "estèril" el debat sobre si la policia catalana coneixia l'avís dels EUA o si ha mentit, i considera que l'objectiu d'aquestes crítiques és "tirar per terra" la "gran actuació policial" després dels atemptats del 17 d'agost a Barcelona i Cambrils. I qualifica de mesquines les insinuacions que es podrien haver evitat els atacs "per un simple avís".

Segons el sindicat, "quan una cèl·lula formada vol actuar, farà mal sí o sí, matant i morint en l'acte". "Si no ho poden fer en un lloc, ho faran en un altre", afegeix, abans de recordar que el terrorisme gihadista ha atacat durament altres països com França, el Regne Unit, Alemanya o Bèlgica.

Comunicació i cooperació entre cossos

"La resposta davant el gihadisme és i ha de ser policial. Sempre. I el debat ha de ser aquest", afegeix el comunicat de l'SME, al mateix temps que destaca la importància de la "comunicació i cooperació de tots els cossos, amb accés de tots a la informació". "Sense més tonteries per qüestions personals o polítiques", subratlla.

Notícies relacionades

Així mateix, el sindicat dels Mossos insisteix en la necessitat de dotar tots els cossos policials d'"eines, material i formació" per combatre el terrorisme gihadista i considera "absolutament vergonyós" el dèficit d'armilles antibales, armes llargues o de formació en gihadisme que han denunciat la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i moltes policies locals.

"Fem autocrítica i millorem el que hagi pogut fallar. Però insinuar que es podria haver evitat per un simple avís, és mesquí i una falta de respecte absoluta", acaba l'SME.