El Govern insisteix a "desmentir" que els EUA alertessin els Mossos d'un possible atemptat a la Rambla

Turull emplaça a la roda de premsa convocada pel conseller Forn per conèixer "tots els detalls"

zentauroepp39854946 barcelona 29 08 2017 reunio del govern de la vgeneralitat en170829184841

zentauroepp39854946 barcelona 29 08 2017 reunio del govern de la vgeneralitat en170829184841 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El conseller de Presidència i portaveu del GovernJordi Turull, ha insistit aquest dijous a "desmentir" que els serveis d'intel·ligència dels Estats Units alertessin el 25 de maig els Mossos d'Esquadra d'un possible atemptat terrorista a la Rambla. Turull, entrevistat a Radio Euskadi, ha evitat aprofundir en el desmentiment i ha emplaçat a la roda de premsa que el titular d'Interior, Joaquim Forn, ha convocat a les 11 del matí.

Notícies relacionades

Segons publica avui aquest diari, el National Counterterrorism Center (NCTC) va alertar la policia catalana, així com el CNI, el Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), la Policia Nacional i la Guàrdia Civil dels indicis recollits per la CIA sobre els plans de l'Estat Islàmic d'atemptar en "zones turístiques molt concorregudes" de Barcelona, "específicament a la Rambla".

"Hem quedat amb ell (el conseller Forn) que seria ell qui donaria tots els detalls. Per tant, hi haurà una compareixença del conseller i li correspon a ell desgranar els detalls de tot això que ha publicat EL PERIÓDICO avui", s'ha limitat a apuntar Turull.