LA MANIFESTACIÓ DE BARCELONA

La premsa internacional destaca el desafiament de Barcelona al terrorisme

Els mitjans també recullen les esbroncades al Rei i les tensions entre el Govern espanyol i el català

zentauroepp39814813 barcelona 26 08 2017 manifestacion barcelona no tinc por en 170826235443

zentauroepp39814813 barcelona 26 08 2017 manifestacion barcelona no tinc por en 170826235443 / ALBERT BERTRAN

3
Es llegeix en minuts

La premsa internacional es fa ressò de la manifestació de Barcelona i destaca unànimement el desafiament dels ciutadans al terrorisme, tot i que també esmenta, amb més o menys èmfasi, les esbroncades que va rebre el rei Felipe per part dels manifestants. Els menys també fan referència a les tensions entre el Govern de Mariano Rajoy i el de Carles Puigdemont

The Guardian

El diari britànic titula la seva crònica destacant que milers de persones marxen a Barcelona en una mostra de desafiament al terrorisme. Destaca que el rei Felipe i els presidents Rajoy i Puigdemont se sumen sota el lema 'No tinc por' a policies i serveis d'emergència que van atendre les víctimes dels atemptats. 'The Guardian' subratlla que malgrat les crides a no polititzar la manifestació, es van veure moltes estelades i banderes espanyoles i es van sentir crits contra la política del Govern pel tema de la venda d'armes. L'article apunta que "malgrat tot, l'atmosfera de la manifestació va ser de solidaritat".

The Telegraph

Aquest és un dels pocs mitjans que remarca les tensions entre el Govern espanyol i el català. 'The Telegraph' subratlla que després de les manifestacions i proclames de solidaritat, la divisió política, aparcada després dels atemptats a Barcelona i Cambrils, ha agafat una nova empenta amb els retrets en matèria de seguretat i amb el referèndum independentista de l'1-O com a teló de fons. 

BBC

La cadena pública britànica dona al rei d'Espanya el seu titular:  "El rei d'Espanya se suma a la manifestació de Barcelona contra el terrorisme" i destaca que el personal d'emergències i ciutadans que es van bolcar en les víctimes dels atemptats també han tingut un paper destacat en la marxa. Afegeix que alguns manifestants van escridassar el Monarca. Aquestes apreciacions li han valgut a la BBC comentaris per part de lectors a les xarxes socials.

Le Monde

El diari francès titula "Sense por, Barcelona s'uneix contra el terrorisme" i destaca que la presència del Rei d'Espanya "no va ser sempre apreciada". 'Le Monde' afirma que la manifestació no va servir per atenuar el conflicte entre Madrid i Barcelona -"la treva està definitivament trencada", sosté- i apunta que un gran nombre de manifestants amb estelades no va ocultar la seva hostilitat pel rei Felip VI". "Encara que desfilessin junts, els manifestants estaven lluny d'estar units", conclou el diari francès.

La Repubblica

El diari italià ajunta en el seu titular la massiva manifestació i les protestes contra el Rei. L'article subratlla que la marxa contra el terrorisme la van obrir els ciutadans i que tant Rajoy com el Rei van ser escridassats amb crits de "¡fora!, ¡fora!". No així Puigdemont, que va ser aplaudit, afegeix el rotatiu.

The New York Times

Notícies relacionades

El rotatiu nord-americà titula amb un 'No tinc por: Barcelona marxa per la pau després dels atemptats" i destaca que els manifestants van cridar contra la islamofòbia, la violència terrorista i també van reclamar al Govern espanyol que deixi de vendre armes. 'The New York Times' subratlla que els atemptats s'han produït en un moment de màxima tensió entre els Governs espanyol i català pel referèndum d'independència i que manifestants independentistes es van fer sentir en la marxa amb crits al Rei i a Rajoy.

The Washington Post

El diari de la capital dels EUA afirma que "Milers de persones a Barcelona es manifesten al crit de 'No tinc por' i explica que les autoritats espanyoles i catalanes han intentat transmetre una imatge d'unitat després dels retrets mutus per la descoordinació policial, tot i que això no ha evitat, afegeix, que els ciutadans escridassessin el Rei i Rajoy .