La cèl·lula terrorista va fer un viatge llampec a París

zentauroepp39723863 gra343  cambrils  tarragona   18 08 17   un polic a inspecci170822103334

zentauroepp39723863 gra343 cambrils tarragona 18 08 17 un polic a inspecci170822103334 / Jaume Sellart

1
Es llegeix en minuts
Efe / París

Terroristes implicats en els atemptats de Barcelona i cambrils van fer un viatge "extremadament ràpid" a París les motivacions del qual s'estan investigant, ha assenyalat aquest dimarts el ministre francès d'Interior, Gérard Collomb, que ha repetit que els serveis secrets francesos no tenien controlada aquesta cèl·lula.

Collomb, en una entrevista radiotelevisada per BFMTV i RMC, ha reconegut que la investigació encara no ha determinat la raó d'aquest viatge, que va tenir lloc menys d'una setmana abans que es produïssin els atacs a Barcelona i Cambrils.

"Va ser un viatge d'anada i tornada extremadament ràpid", ha subratllat després d'haver indicat que havien anat a la capital francesa "a treballar".

Excés de velocitat

Ha confirmat, a més, que un radar va detectar, per un excés de velocitat, un Audi dels terroristes.

Per una altra part, i d'acord amb el diari 'Le Parisien', el vehicle detectat pel radar va ser el cotxe utilitzat pels cinc gihadistes en l'atemptat de Cambrils, on va morir una persona.

El diari, que precisa que aquesta detecció es va produir el 12 d'agost al departament d'Essonne, al sud de París, i que hi havia quatre persones en el vehicle, cita una font policial francesa segons la qual es va tractar d'"un simple pas per França".

Una nit en un hotel

Altres fonts de les quals es fa ressò 'Le Parisien' puntualitzen que van passar una nit en un hotel també de la regió de París l'11 d'agost.

Collomb ha explicat que les forces de seguretat franceses van saber "que havien vingut a la regió parisenca" i ho van transmetre "a les autoritats" espanyoles.

Notícies relacionades

De fet, ha remarcat que des que es van produir els atacs "els serveis secrets francesos han seguit aquest assumpte en cooperació estreta amb els serveis espanyols" i que ahir mateix va parlar per telèfon amb el ministre espanyol d'Interior, Juan Ignacio Zoido.

També ha dit que Zoido estarà demà a París per formalitzar un dispositiu de cooperació en la formació de gendarmes i guàrdies civils.