RECURS DE CASSACIÓ DAVANT EL SUPREM PEL 'CAS NÓOS'

Urdangarin busca el perdó del Suprem: "Vaig ser un amigable componedor"

El marit de la infanta Cristina de Borbó recorre a l'Alt Tribunal buscant l'absolució

El seu soci Diego Torres també vol sortir en llibertat

1
Es llegeix en minuts
E PERIÓDICO / MADRID

Iñaki Urdangarin ha demanat al Tribunal Suprem la seva absolució en el cas Nóos i ho hi ha argument així: ell només va actuar com «un mediador sense coneixements de Dret Administratiu» per aconseguir amb els seus «contactes esportius i institucionals» que les Balears celebrés uns fòrums sobre Turisme i Esport i patrocinés «el millor equip del món de ciclisme». Urdangarin es veu a si mateix com un «amigable componedor» que va actuar sempre «amb la consciència que tot es feia correctament i legalment» i diu que qualsevol responsabilitat correspon al seu exsoci Diego Torres, vicepresident de l’Institut Nóos.

Notícies relacionades

Aquesta tesi apareix exposada al recurs de cassació que ahir va avançar el diari El Mundo. El marit de la infanta Cristina entén que la sentència dictada per l’Audiència Provincial de Palma que el va condemnar a 6 anys i 3 mesos de presó pels delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, frau a l’Administració, tràfic d’influències i dos delictes fiscals està basada en «fonamentacions il·lògiques, absurdes i que no tenen la solidesa i raonabilitat legalment necessàries».

TORRES ASSENYALA LA ZARZUELA / Torres també ha demanat l’exculpació al Suprem i al seu escrit, segons El Mundo, diu que la Zarzuela «va supervisar» tota l’activitat de l’Institut, fins i tot el que feien els «becaris». Segons ell, es demanava a la Casa del Rei «l’aprovació» per a «tot».