L'alcaldessa de Badalona replica a Colau que "hi ha alternatives" per protegir els funcionaris l'1-O

Sabater manté que el seu consistori està "al costat de la democràcia i totalment a favor del dret a decidir"

1
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa de Badalona (Barcelona), Dolors Sabater, ha assegurat aquest dilluns que el seu consistori no posarà en risc cap funcionari municipal en el referèndum de l'1-O, ja que "hi ha alternatives per fer-ho".

En una entrevista a TV-3, ha explicat que l'ajuntament està "a l'espera" de saber els detalls del referèndum que Junts pel Sí i la CUP explicaran aquest dimarts i la Generalitat hores després en un acte al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). De totes maneres, ha mantingut que el consistori "està al costat de la democràcia i totalment a favor del dret a decidir", però decidirà la seva posició sobre el referèndum quan el Govern català concreti els detalls i sàpiguen quin paper tindran els ajuntaments, encara que ha deixat clar que el seu objectiu serà preservar la seguretat dels funcionaris. Un missatge dirigit també veladament a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha assegurat en una entrevista a EL PERIÓDICO que "si hi ha inseguretat i incertesa" no demanarà a cap funcionari "que es posi en una situació compromesa".

Sabater ha acusat l'Estat de provocar que "el debat sigui només si el referèndum es pot celebrar o no", i el PP d'apostar per “la judicialització extrema de la justícia”. Segons l'alcaldessa, és necessari que l'Executiu impulsi un referèndum amb garanties, i ha destacat que depèn de les institucions que sigui efectiu i de la ciutadania que sigui vinculant. Tot i així, creu que “serà el poble qui decidirà, si el vot és massiu, que sigui vinculant”. 

LA CUP DE BARCELONA TAMBÉ REPRÈN LA DIRIGENT DELS COMUNS

Notícies relacionades

La regidora de la CUP a Barcelona Maria Rovira també ha criticat les paraules de Colau, a qui ha recriminat que usi "el mateix discurs que els unionistes" sobre els funcionaris. La regidora anticapitalista ha reclamat a l'alcaldessa que sigui valenta i tingui en compte que "els funcionaris són majors d'edat, com el conjunt dels ciutadans".

Rovira ha reclamat a Colau que la màxima garantia per al referèndum és obrir els col·legis electorals i fer campanya defensant la seva posició. "Un referèndum és per si mateix un instrument vinculant, i té totes les garanties que els resultats s'aplicaran l'endemà", ha manifestat.