Iglesias defensa que el rei Joan Carles anés a l'homenatge del Congrés: "Hauria tingut tot el sentit"

El popular Jesús Posada considera que va ser l'"artífex de la Transició" i que hauria d'haver assistit a la sessió solemne amb motiu del 40 aniversari de les primeres eleccions

jjubierre38809823 podemos  we can  leader pablo iglesias speaks during an inte170610135342

jjubierre38809823 podemos we can leader pablo iglesias speaks during an inte170610135342 / PAUL HANNA

1
Es llegeix en minuts

L'absència del rei emèrit en l'homenatge que es va celebrar ahir, dimecres, al Congrés als parlamentaris constituents amb motiu del 40 aniversari de les primeres eleccions segueix fent parlar.

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha defensat que hauria tingut "tot el sentit del món" que el rei Joan Carles hagués participat en l'acte. "Tenint en compte totes les figures que hi van anar i tractant-se d'algú que segueix viu, hauria tingut tot el sentit del món", ha respost Iglesias als passadissos del Congrés al ser preguntat per aquesta absència.

En tot cas, el líder de la formació morada ha apuntat que és la presidenta de la Cambra, Ana Pastor, qui tenia la responsabilitat de convidar-lo o no a l'acte que va tenir lloc aquest dimecres al Congrés o bé l'actual cap de l'Estat, que, ha afegit, "segur que podia haver influït que el rei emèrit hi fos".

"ARTÍFEX DE LA TRANSICIÓ"

L'expresident del Congrés i actual president de la Comissió Constitucional, el popular Jesús Posada, també ha considerat que Joan Carles hauria d'haver estat present en l'homenatge.

Notícies relacionades

Als passadissos de la Cambra baixa, Posada ha defensat que el rei emèrit és "l'artífex de la Transició" i que si no hagués sigut per ell, el país no estaria commemorant aquells comicis del 15 de juny de 1977.

Preguntat també per l'absència del pare de l'actual Rei, el vicesecretari general del PP, Fernando Martínez-Maillo, no ha volgut fer cap valoració sobre el protocol d'aquest acte i s'ha centrat a posar en valor el paper jugat per Joan Carles en la història del país. "Va ser un dels artífexs de la democràcia sent-hi o no sent-hi", ha destacat.