Sessió solemne al Congrés pel 40è aniversari de les primeres eleccions, en directe

Els Reis presideixen l'acte que commemora els comicis del 1977, que van escollir el Congrés i el Senat de la Legislatura Constituent

1
Es llegeix en minuts

Els reis Felip i Letizia presideixen aquest dimecres la sessió solemne de les Corts que commemora el 40 aniversari de les primeres eleccions de la democràcia, el 1977, en què es va elegir el Congrés i el Senat de la Legislatura Constituent.

Està previst que els Reis arribin a les 11.50 hores a la Carrera de San Jerónimo, on seran rebuts a peu de cotxe pels presidents del Govern, Mariano Rajoy; el Congrés, Ana Pastor; el Senat, Pío García Escudero; el Tribunal Constitucional, Juan José González Rivas; i el Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes.

Abans d'entrar al Congrés per la Porta dels Lleons, els Reis saludaran els integrants de la Mesa del Congrés i la del Senat, i es faran una fotografia de família a l'escalinata amb els diputats i senadors de les Corts Constituents.

Al voltant del migdia es dirigiran al Saló de Passos Perduts per saludar els ministres, el cap del partit majoritari de l'oposició, Pedro Sánchez, els presidents de les comunitats autònomes, i els portaveus dels grups parlamentaris al Congrés i el Senat. En aquest saló tindrà lloc la cerimònia d'entrega d'insígnies commemoratives als parlamentaris que van formar part de les Corts Constituents.

SESSIÓ SOLEMNE

Finalment, a les 12.30 hores està previst l'inici de la sessió solemne a l'hemicicle, que començarà amb l'himne nacional. Després, la presidenta del Congrés obrirà la sessió conjunta de les Corts Generals i pronunciarà un discurs, després del qual donarà pas a la intervenció del Monarca.

Notícies relacionades

Finalitzada la sessió solemne, els Reis, juntament amb els presidents de les altes institucions de l'Estat i els ponents constitucionals, inauguraran l'exposició '40 anys de les primeres eleccions democràtiques'.

La web d'EL PERIÓDICO ofereix en directe la sessió solemne d'aquest dimecres al Congrés dels Diputats.

zentauroepp36316833 gra158  madrid  17 11 2016   el rey felipe vi durante su dis170627100645

zentauroepp36316833 gra158 madrid 17 11 2016 el rey felipe vi durante su dis170627100645 / J J Guillen