MOVIMENTS A L'OPOSICIÓ

El PSOE insisteix abans de la cimera Sánchez-Iglesias: la moció de censura contra Rajoy "no està a l'agenda"

"Estic convençuda que podem ser força hegemònica de l'esquerra", diu Lastra

undefined38963910 gra051 madrid 19 6 2017  el secretario general del psoe  ped170619190327

undefined38963910 gra051 madrid 19 6 2017 el secretario general del psoe ped170619190327 / Emilio Naranjo

1
Es llegeix en minuts

La vicesecretària general del PSOE, Adriana Lastra, ha insistit aquest dimarts que una moció de censura contra el Govern de Mariano Rajoy "no està en aquest moment a l'agenda". Així ho ha dit poc abans que comenci la reunió entre el líder socialista, Pedro Sánchez, i el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, per acostar postures i fer front al PP.

En declaracions a la 'Cadena Ser', la diputada del PSOE ha apuntat que si els socialistes presenten una moció de censura serà "la primera de la democràcia que tiri endavant". En cap cas, ha explicat, impulsaran una iniciativa que "no sigui efectiva" i "no aconsegueixi l'objectiu per al qual neix".

Així s'ha pronunciat Lastra hores abans de la reunió entre Sánchez i Iglesias, una reunió que té l'objectiu de "començar a construir de baix cap a dalt" a construir una alternativa "a futur" per "arrabassar" el Govern al PP: "Hi ha dues forces polítiques que no s'han entès en el passat i esperem que ho puguem fer en el futur", ha destacat.

"AVUI COMENÇA L'ENTESA" 

"No parlem d'una moció de censura, que en aquest moment no està a l'agenda", ha recalcat, incidint que "els números no donen" perquè pugui sortir: "Primer cal entendre's", ha manifestat.

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha dit que aquest procés d'entesa "és el que comença avui" i s'ha mostrat convençuda que a Podem i al PSOE els uneixen més coses de les que els separen.

"Hem d'intentar unir esforços per revertir les polítiques del PP", ha defensat, encara que ha remarcat que Pedro Sánchez "té les condicions necessàries per guanyar" Rajoy a les urnes: "Estic convençuda que podem governar en un futur i ser força hegemònica de l'esquerra", sosté.