POLÈMIQUES DECLARACIONS DEL DIPUTAT TARONJA

Toni Cantó compara les donacions al PP amb l'impost revolucionari d'ETA

Els populars li exigeixen disculpes per acusar-los d'haver utilitzat dades d'Hisenda per demanar diners en una pràctica similar a la de la banda

Toni Cantó parla amb Albert Rivera.

Toni Cantó parla amb Albert Rivera. / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

Toni Cantó l'ha tornat a organitzar. El diputat de Ciutadans ha comparat aquest divendres les donacions que el PP, ha afirmat, demanava a "les persones més riques d'Espanya", a partir de les dades d'Hisenda, amb l'impost revolucionari d'ETA. "És una pràctica que a mi, si em permeten la comparació, que sé que és una mica exagerada, em recorda a una mena d'impost revolucionari", ha dit a 'Las mañanas de Cuatro' al ser preguntat pel canvi d'estratègia de l'extresorer del PP Luis Bárcenas.

El portaveu adjunt del Grup Popular Carlos Rojas ha exigit disculpes a Cantó i ha acusat C's, aliat parlamentari dels populars, d'estar "encomanant-se" del "radicalisme" del PSOE de "nova creació". Les declaracions del diputat taronja "foraden", afirma Rojas, el "prestigi" de Cantó i "trenquen la seva credibilitat", a més de suposar "una falta de respecte" a les víctimes del terrorisme.

"Aquestes paraules es desqualifiquen per si mateixes i desqualifiquen, i molt, qui les fa", ha sentenciat el dirigent popular, per qui "a la foguera de les vanitats de Toni Cantó s'estan cremant les seves pròpies calúmnies".

Després de l'enrenou originat, Cantó ha respost, a un tuit del coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, en què li reclamava disculpes, que el seu respecte per les víctimes és "màxim".

Notícies relacionades

Sobre la polèmica també s'hi ha pronunciat el secretari d'Anàlisi Estratègica i Canvi Polític de PodemÍñigo Errejón, a l'assenyalar que "no s'hi val tot contra el Partit Popular". Errejón ha cridat C's a ser més prudent i a "deixar el terrorisme de banda" perquè "no s'han de barrejar peres i pomes", sinó exigir mesures de regeneració a un partit "que està immers en la corrupció".

"Se'ls en va la mà, però després voten sistemàticament a favor del PP. S'ha de ser menys exagerat amb les paraules i més coherents amb els fets", ha subratllat també a Cuatro el dirigent lila.