IZQUIERDA UNIDA

Garzón respon a Iglesias que no vol generositat sinó un pacte just

El líder d'IU aposta per "multiplicar les seves possibilitats"

undefined34442677 madrid  24 06 2016   cierre de campa a de podemos  en la ima160628200357

undefined34442677 madrid 24 06 2016 cierre de campa a de podemos en la ima160628200357 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts

El coordinador federal d'IU, Alberto Garzón, considera que donar més espai a Izquierda Unida dins d'Units Podem "no es tracta de generositat", com ha dit el líder del partit morat, Pablo Iglesias, sinó de reconèixer amb intel·ligència i coherència que amb una "aliança justa" hi guanyen tots. "No es tracta de cedir un espai teu per donar-lo a un altre, sinó de ser coherent i dir que com més espai els doni a ells més hi guanyar jo també", defensa Garzón. 

A un dia que l'Assemblea Política i Social de la seva formació debati el seu informe de gestió que reconeix els errors de l'aliança amb Podem, Garzón respon així a Iglesias. "No crec que sigui un problema de generositat", respon el líder d'IU, que reivindica que el paper de la seva formació política s'ha de correspondre amb el milió de vots que aporta.

Garzón està convençut que si són "hàbils" podran "multiplicar les seves possibilitats": "Crec que Podem arriba a un sector de la població al qual no arriba IU, i que IU arriba a un sector al qual no arriba Podem" i, "per atraure'ns a tots i poder compartir un projecte, l'aliança ha de ser justa", subratlla. 

En el balanç de mèrits d'IU en l'últim any, Garzón apunta el fet d'haver aconseguit "sobreviure en un espai polític molt convuls" i construir una aliança política "necessària per curtcircuitar operacions" del "règim". "Hem aconseguit reconstruir una IU que, al mateix temps, es va convertint cada vegada més en un moviment social i menys en un partit polític clàssic" -diu-, cosa que segons destaca en el seu informe no ha aconseguit Podem. Però admet també "moltes insuficiències" en la seva aliança amb els morats, que "sent necessària" i "molt forta", ha sigut incapaç d'"anar més enllà".

MILLOR DES DE VISTALEGRE II

Notícies relacionades

En aquest sentit, Garzón fa una crida a reflexionar sobre les causes que han fet que durant els sis mesos en què el PSOE ha estat "recolzant el PP i sense lideratge", Units Podem no hagi convençut importants sectors "que se senten d'esquerres" i no confien en aquesta aliança. Segons el líder d'IU, "hi ha molta gent que podria votar" Units Podem "si veiés que té un repartiment més just", tant de la visibilitat com de la representació, perquè hi ha una part de l'esquerra que "simpatitza molt més amb IU que amb Podem i que, no obstant, no pot simpatitzar amb una aliança en què sembla que gairebé tot és Podem". 

La baixa valoració de Pablo Iglesias entre la ciutadania, les disputes internes a Podem i la gestió de les negociacions per a la formació de Govern després del 20-D són algunes de les causes que enumera Garzón com a desencadenants del desgast de la formació morada però també de la seva aliança. "Tot el que està dins a l'aliança veu que la seva estratègia política perd força", afirma, encara que reconeix que des de la reorganització del grup parlamentari després de Vistalegre II, els canvis "han millorat molt la relació" entre Podem i les confluències i IU.