El PP, a Rufián: "¿Quant es gasten cada dia a intentar destruir la integritat d'Espanya?"

El diputat conservador rebutja les crítiques del republicà per la inversió al CNI durant el debat dels Pressupostos

El parlamentari català demana al Govern central que "deixi de gastar-se autèntiques milionades a defensar-se d'una urna"

undefined38666460 rufian-congreso170530102119

undefined38666460 rufian-congreso170530102119 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

El PP ha capgirat un dels arguments plantejats per Gabriel Rufián en el debat sobre els Pressupostos del Ministeri de la Presidència per demanar-li explicacions sobre els diners que la Generalitat està dedicant a defensar el procés durant aquests últims anys. "Ens pregunta quant ens gastem nosaltres a defensar la integritat d'Espanya. ¿I quant es gasten vostès cada dia a intentar destruir-la?", li ha preguntat el diputat popular Francisco Martínez.

Aquest dimarts s'estan debatent al ple del Congrés les partides de cada ministeri. La vicepresidenta del Govern i també titular de Presidència i Administracions Territorials, Soraya Sáenz de Santamaría, ha defensat el seu pressupost i ha destacat l'augment de la inversió en el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) per reforçar la ciberseguretat i la lluita contra el terrorisme gihadista. Per això, ha dit que es dedicaran a aquest òrgan 161 milions, amb un increment de "gairebé 20 milions" per a aquest exercici respecte al 2016. L'objectiu és incrementar la plantilla en 600 persones els cinc anys vinents.

Notícies relacionades

Quan li ha tocat el torn a Rufián, el diputat d'ERC ha reclamat a Mariano Rajoy i els seus ministres que "deixin de gastar-se autèntiques milionades a defensar-se d'una urna i defensin d'una vegada el seu poble". "Pensem que un país decent no necessita més espies ni més micros ni més brigades patriòtiques", ha declarat.

"CAMPIONS DE L'OPACITAT" 

Les intervencions les ha tancat, com és habitual, el PP. Martínez ha lamentat que els republicans visquin "en la paranoia de la conspiració" i ha retret que presentin una esmena contra la partida per al CNI, ja que ho considera "un insult" a un organisme que està sotmès "al control democràtic". "No deixa de ser irònic que acusin el CNI de no ser transparent. Vostès i els seus socis s'han convertit en campions de l'opacitat i porten en secretisme la presentació d'iniciatives legislatives", ha afirmat abans d'exigir explicacions sobre el que la Generalitat dedica a defensar el procés.