El jutge destaca que Pujol júnior li va arribar a dir que no tenia comptes a Andorra

Ratifica el seu ingrés a la presó al seguir delinquint malgrat estar imputat

Insisteix que les mesures menys costoses no li va impedir ocultar els seus béns

 

  / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
ÁNGELES VÁZQUEZ / MADRID

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata no dubta a mostrar la seva sorpresa davant una de les al·legacions amb què Jordi Pujol Ferrusola mira d'eludir el seu ingrés a la presó, en concret, la relativa al fet que "mai va negar tenir comptes a Andorra". El magistrat li recorda que quan li va preguntar "¿a Andorra vostè ha tingut compta?, ¿vostè o alguna de les seves societats?", el primogènit del clan Pujol va respondre amb un "no, senyoria", manifestació que s'ha comprovat falsa.

En la seva resolució, el magistrat reprodueix els arguments del text pel qual va decretar l'ingrés a la presó de Pujol Ferrusola i enumera les operacions per les quals considera que "continua mantenint relacions directes i contínues amb diferents testaferros i/o fiduciaris en altres països (Mèxic, els Estats Units, l'Argentina, el Paraguai, Andorra i Panamà)". Tot plegat posa de manifest que "continua la seva estratègia d'ocultació de fonts de prova i evidències, cosa que dificulta encara més la investigació", pendent de comissions rogatòries.

Notícies relacionades

A més, disposa d'"esquemes societaris nacionals i internacionals dissenyats amb l'específica finalitat de situar capitals fora de l'abast de la jurisdicció espanyola, així com de blanquejar capitals fora d'Espanya i repatriar-los". La Udef xifra en 29 milions d'euros la seva despatrimonialització des que està imputat a l'Audiència Nacional en el 'cas Pujol'.

També recorda que les mesures adoptades amb anterioritat a la presó "no es van mostrar eficaces per conjurar els riscos d'ocultació o destrucció de proves", i per això ha d'estar a la presó.