El senador que va estripar una foto de Susana Díaz es nega a disculpar-se

Carles Mulet (Compromís) només demanarà perdó si la presidenta andalusa retira els seus "insults"

"Quan un es torna inútil en política l'acaba embrutint", replica la socialista

muletsusanadiaz

muletsusanadiaz

1
Es llegeix en minuts

Jornada de retrets entre el senador de Compromís Carles Mulet i la presidenta de la Junta d'Andalusia i candidata a la secretaria general del PSOE, Susana Díaz, després que el primer estripés una foto de la segona en el ple del Senat de dimarts passat. L'acció va generar indignació i protestes als escons i es va sentir un “quin fàstic” des de la bancada socialista, a la qual cosa Mulet va replicar: “Quin fàstic, sí, quin fàstic de senyora”.

El senador ha assegurat aquest dijous que es disculparà amb Díaz si aquesta retira les desqualificacions contra la seva formació i “demana disculpes”. “Estripar una foto és un acte de protesta davant uns insults que ningú li ha demanat”, ha justificat, perquè, segons ell, la socialista “va dir sense embuts que Compromís eren literalment uns inútils”.

Per la seva part, Díaz ha lamentat l'“espectacle” i l'ha atribuït al fet que “quan un es torna inútil en política l'acaba embrutint”. “Quan un recorre a l'insult és perquè no té un altre tipus de llenguatge per defensar aquelles idees en què creu”, ha assegurat. Davant el que ha passat, el grup socialista del Senat ha decidit remetre un escrit de protesta a la Presidència de la Cambra i a la Junta de Portaveus perquè estudiï l'acció.

Notícies relacionades

L'origen dels fets es remunta a fa 15 dies, quan el debat es va tornar tens a propòsit d'una moció del PSOE sobre el Corredor Mediterrani que Units Podem i Compromís no van recolzar per diferències sobre el traçat de l'obra. Vist el desacord, els socialistes van decidir retirar la proposta i la presidenta andalusa va qualificar d'“esquerra inútil” els dos grups discordants i els va acusar d'haver boicotejat la iniciativa.

A continuació podeu veure el vídeo de la intervenció de Mulet al Senat.