El PSOE demana la reprovació de Catalá, Maza i Moix pel 'cas Lezo'

La iniciativa es debatrà la setmana que ve i els socialistes confien que tirarà endavant

 

  / EFE / ROBIN TOWNSEND

1
Es llegeix en minuts

El PSOE ha registrat aquest dijous al Congrés una moció en què es demana la reprovació del ministre de Justícia, Rafael Catalá; del Fiscal General de l'Estat, José Manuel Maza, i del Fiscal Anticorrupció, Manuel Moix, per les seves presumptes implicacions en el 'cas Lezo'.

En roda de premsa al Congrés, la portaveu adjunta del grup socialista, Isabel Rodríguez, ha explicat que en la moció -que es debatrà la setmana que ve, en una votació que els socialistes confien que tirarà endavant amb el suport de la majoria dels grups- es demana la reprovació de Catalá per la seva "responsabilitat directa" en el 'cas Lezo' i en els nomenaments de Maza i Moix.

Així mateix, el PSOE ha demanat la reprovació del Fiscal General de l'Estat i insten el Govern al seu cessament i la reprovació del Fiscal Anticorrupció "directament implicat". També es demana a l'Executiu "que el faci fora del seu càrrec".

Rodríguez ha assegurat que "el senyor Catalá no és digne d'estar al capdavant del Ministeri de Justícia". "I si el Govern, de veritat, vol fer alguna cosa per combatre la corrupció ha de cessar el ministre de Justícia i, si no és així, sotmetre's a la moció de reprovació" ha subratllat.

Notícies relacionades

La portaveu adjunta també s'ha referit "als milers de professionals, jutges i fiscals, que cada dia persegueixen la corrupció i que no es mereixen Catalá al capdavant del departament".

Rodríguez ha justificat la moció en l'absència d'explicacions de Catalá en seu parlamentària, malgrat el rebuig de tota la Cambra.