Picardo acusa Espanya de donar "una puntada de peu" a Gibraltar

Cospedal respon que el Penyal ha d'acceptar la seva sortida de la UE perquè és membre del Regne Unit

La frontera entre Gibraltar i la Línea de la Concepción aquest dilluns.

La frontera entre Gibraltar i la Línea de la Concepción aquest dilluns. / JON NAZCA (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

El ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, segueix carregant contra el Govern espanyol per defensar la tesi que la sortida del Regne Unit de la Unió Europea també afecta Gibraltar. "Espanya li dona una puntada de peu a Gibraltar i després li diu 'calma't'", s'ha queixat Picardo en una entrevista a Ràdio Nacional d'Espanya.

Notícies relacionades

No ho veu així la secretària general del PP i ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, que ho ha negat i li ha respost que el que ha de fer és acceptar la situació real. "Si Gibraltar és part del Regne Unit ha d'estar amb el 'brexit'. És a dir: si vostè està on estava abans segueix la sort dels que se'n van d'Europa", ha comentat en una entrevista a TVE.

Picardo ha acusat l'Executiu de Mariano Rajoy de ser el responsable de l'"escalada retòrica" d'aquests últims dies. Divendres passat Espanya va aconseguir que la Unió Europea deixi al Govern de Madrid tot el poder per vetar qualsevol decisió sobre el Penyal en els pròxims anys, una prerrogativa que ha molestat les autoritats gibraltarenyes.