Santamaría demana "coordinació" a la Generalitat perquè Rodalies doni un servei "de qualitat"

La vicepresidenta vol asseure's "com més aviat millor" amb les autoritats catalanes per abordar la "cogestió" de Rodalies

undefined37857455 gra008 madrid 29 3 2017  la vicepresidenta del gobierno  sor170329095624

undefined37857455 gra008 madrid 29 3 2017 la vicepresidenta del gobierno sor170329095624 / Ballesteros

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

Després que Mariano Rajoy prometés aquest dimarts 1.900 milions per a Rodalies fins al 2020, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, ha demanat a la Generalitat asseure's "com més aviat millor" per "coordinar-se" i intentar donar un servei "de qualitat". La número dos de l'Executiu ha dit que en aquest assumpte, que "afecta diàriament moltíssims catalans que tenen dret a un bon servei", la "cogestió" és obligada, i per això la coordinació és bàsica. 

Notícies relacionades

La número dos de l'Executiu ha fet aquests comentaris als passadissos del Congrés després de la sessió de control al Govern. La vicepresidenta, que va acompanyar el cap de l'Executiu en l'acte davant els empresaris a Barcelona, no ha fet cap referència a la desconfiança que aquestes promeses de l'Executiu central desperten a la Generalitat. "[Rodalies] és un assumpte molt important", ha assegurat. En aquest context, ha assegurat que la part d'execució que al Govern li correspon la farà com amb altres inversions en infraestructures que realitza a Espanya, en "alta velocitat, carreteres, ferrocarrils o aeroports".

Després de la sessió de control al Congrés, Santamaría presidirà a la Moncloa la reunió de la Comissió Interministerial per al seguiment del 'brexit', que avui s'ha activat. En aquest tema, el Govern central ja ha anunciat que defensarà la candidatura de Barcelona per acollir la seu de l'Agència Europea del Medicament, que ara és a Londres.