El PDECat obrirà la campanya pel referèndum amb un acte de suport a Mas

Puigdemont adverteix al Govern que no podrà inhabilitar tots els independentistes

fcasals37720355 barcelona 18 04 2017 carles puigdemont al consel de pdcat fo170318143532

fcasals37720355 barcelona 18 04 2017 carles puigdemont al consel de pdcat fo170318143532

1
Es llegeix en minuts

El PDECAT arrencarà la campanya pel referèndum d'independència dissabte que ve i ho farà amb un gran acte central de suport a Artur MasIrene RigauJoana Ortega i Francesc Homs, contra la seva inhabilitació per haver organitzat la consulta del 9-N. La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha anunciat aquesta mesura durant la intervenció davant el Consell Nacional de la formació aquest dissabte. En el mateix acte, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha advertit al Govern central que no podrà inhabilitar tots els independentistes, "perquè hi haurà centenars de persones que estaran habilitades" per reivindicar Catalunya. Malgrat això, ha tornat a reclamar diàleg.

"Quan acabin amb el sac d'inhabilitacions, seguirem aquí. No hi ha prou inhabilitacions que puguin aturar la democràcia", ha sentenciat el president. Tant ell com Mas han reivindicat la "via catalana, que és la correcta per arribar a la independència", ressaltant el seu tarannà "pacífic i democràtic" davant de les violentes que es demostren "fracassades" com la d'ETA.

Notícies relacionades

Durant la seva intervenció, Pascal ha sostingut que la seva formació pretén donar "un sí rotund al país que volem construir" i que la campanya s'organitzarà en dos nivells: un de 'macro', que consistirà en grans intervencions i celebracions; i un altre de 'micro', fonamentat en petits actes de carrer i a porta a porta. Així mateix, ha apuntat que el pròxim 29 d'abril se celebrarà un acte que serveixi per "posar la maquinària en marxa" i que ha definit com una jornada de treball, mentre que ha acusat l'Estat de voler fer por, segons la seva opinió.

La coordinadora general del PDECat ha aprofitat també per defensar l'honestedat del seu partit davant de l'ombra de la corrupció. "La gent del PDECat som gent honesta, valenta, persistent, i entenem bé el que és la resiliència", ha assegurat, en referència als dubtes generats pel 'cas Palau'. "No ens deixarem ser acusats de res que no hàgim fet, en això ens trobaran amb el cap ben alt tots junts".