Rajoy culpa l'oposició de donar mala imatge a Europa després del revés de l'estiba

"Espanya no pot dir que no vol complir una sentència", assenyala el president del Govern

Méndez de Vigo assegura que l'abstenció de C's no altera la seva condició de soci "preferent"

fsendra37709376 madrid17 03 2017 politica 16 congreso autonomico del pp de m170317185047

fsendra37709376 madrid17 03 2017 politica 16 congreso autonomico del pp de m170317185047 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

L’endemà que l’oposició tombés al Congrés el decret sobre l’estiba, Mariano Rajoy va dir ahir que no retrauria «res a ningú». Però just després va assenyalar que no complir les resolucions dels tribunals europeus «afecta el crèdit, la imatge i el prestigi» d’Espanya.

«El Parlament d’un gran país no pot dir que no vol complir una sentència dels tribunals europeus. No és un problema del Govern, és un problema d’Espanya». Amb aquestes paraules es va referir el president a la derogació del decret durant la inauguració del congrés regional del Partit Popular a Madrid, informa Patricia Martín. «No entro en el fons de l’assumpte, que, com sabeu, Deu n’hi do», va rematar.

Malgrat el revés parlamentari, el portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, hi va treure importància i, després del Consell de Ministres, va insistir, com ja van apuntar dijous fonts governamentals, que es manté el pla pressupostari. «No hi haurà avançament electoral», va sentenciar.

Notícies relacionades

Malgrat que  Ciutadans es va abstenir en la votació del decret sobre els treballadors portuaris, el ministre va reiterar que el Govern confia en l’acord d’investidura firmat amb el partit d’Albert Rivera. «Ciutadans segueix sent un soci de referència per al Govern», va asseverar. Fonts de l’equip del president, però, sostenen que Rajoy està molest amb el partit taronja, a la vegada que afirmen que no tothom a C’s està d’acord amb l’abstenció dictada per la direcció.

OFERTA PÚBLICA D’OCUPACIÓ

En relació amb la tramitació pressupostària, per evitar que el retard impedeixi convocar oposicions en el sector educatiu i en les acadèmies de la Guàrdia Civil i la militar, Méndez de Vigo va subratllar que el Govern busca la fórmula legal per convocar oferta d’ocupació pública. L’optimisme pressupostari de l’Executiu s’empara en l’actitud del diputat de Nova Canàries Pedro Quevedo, que va concórrer en coalició amb el PSOE i ha mostrat la seva disposició a «desbloquejar» els comptes a canvi d’inversions per a les Canàries i una reforma electoral.