EL DILEMA DEL SOCIALISME

Sánchez i López treuen valor a la influència de l'aparell del PSOE

L'opinió dels barons ja no influeix tant en la militància, segons els seus equips

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

Els equips de Pedro Sánchez i Patxi López van llegir ahir l’enquesta d’EL PERIÓDICO sobre les primàries del PSOE amb una esperança: que el pes de l’aparell no influeixi tant en la militància com ho ha fet els últims anys. Segons els votants socialistes, la persona preferida per liderar el partit és Sánchez en primer lloc (49,5%), després López (26,7%) i, en últim lloc, Susana Díaz (16%). No obstant, davant la pregunta sobre qui creuen que serà el nou secretari general van respondre que intueixen que serà la presidenta de la Junta d’Andalusia (que encara no ha comunicat si es presenta a les primàries).

Fonts de la candidatura de Sánchez van comentar que aquesta paradoxa es deu «al fet que la gent creu que l’aparell pesa tant com abans». Però ja no és així, segons els assessors de l’exsecretari general, que recolzen la seva tesi en  la «gran quantitat de plataformes» que han sorgit en suport a l’exlíder del PSOE. «Tenim una militància molt madura i molt motivada i Sánchez, a més, és expert a capgirar les enquestes, com va demostrar amb l’anunciat sorpasso de Podem», afegeixen.

Notícies relacionades

També l’equip de López comparteix aquesta anàlisi que alguna vegada ha defensat el mateix exlehendakari. Óscar López, coordinador de la precampanya del diputat basc, va explicar, a més, que en el seu equip tenen dues enquestes «que diuen tot el contrari». «Aquest diumenge me’n van passar dues que assenyalen que López és el preferit entre els militants i també entre els votants», va afirmar en una roda de premsa oferta al Círculo de Bellas Artes de Madrid. També va defensar el perfil integrador del seu candidat en un moment en què és necessari, va apuntar, cosir el partit i no cavar més trinxeres.

En les pròximes setmanes, l’'exlehendakari' visitarà el País Valencià, Astúries, Castella-la Manxa, Galícia i Catalunya. En aquesta última, demà participarà en el col·loqui de Primera Plan@