El Rei i Puigdemont connecten el Mobile per uns minuts

Felip VI defensa la col·laboració "lleial" entre institucions per al progrés econòmic

El Monarca i el president coincideixen a l'exalçar la importància del sector tecnològic

  / EFE / MARTA PÉREZ

 
jgblanco37455470 gra345  barcelona  26 02 2017   el rey felipe vi  d  junto a170226211809

/

1
Es llegeix en minuts

Es van saludar amb cordialitat en la recepció prèvia al sopar de benvinguda del Mobile World Congress celebrat ahir al Palau de la Música i després van connectar en la part dels seus discursos en què van exalçar la importància del sector tecnològic. A banda d’això, el Rei i el president Carles Puigdemont van evitar mencions directes als assumptes en què falla la cobertura, tot i que hi va haver alguna frase amb doble intenció.

Felip VI, que va arribar acompanyat de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i del delegat del Govern central a Catalunya, Enric Millo, va oferir unes paraules principalment en anglès però també en català i castellà. «[El Mobile és fruit] d’una intensa tasca de cooperació i coordinació» entre el Govern central, la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i el GSMA, l’entitat organitzadora de la fira de tecnologia mòbil més important del món, va subratllar. I va apuntalar aquesta idea amb un avís a bons entenedors en què va defensar que la col·laboració «lleial i generosa» és una «exigència ineludible».

Notícies relacionades

CATALUNYA I BCN COM A ACTIUS / Abans que el Rei va parlar Puigdemont, que va coincidir amb l’alcaldessa Ada Colau (que l’havia precedit en els discursos) a l’hora d’oferir Catalunya i Barcelona com a «actius» del sector tecnològic i defensar així la permanència d’un congrés que posiciona «la nostra nació en el mercat internacional».

El cap del Govern, a més, va aprofitar per anunciar que l’Executiu de la Generalitat impulsarà el programa STEMCat, dedicat a fomentar els estudis de ciències, tecnologia i matemàtiques entre els escolars.  Aquest pla, va dir, està «en la línia de les accions d’altres nacions i del mateix Mobile, que aquest any dedica un espai per a joves.