La infanta Cristina viatja a Barcelona la vigília de saber si Urdangarin ingressarà immediatament a la presó

Aquest dijous se celebra la vista a l'Audiència de Palma en què es decidirà sobre les mesures cautelars dels condemnats

jregue37330431 gra144  madrid  17 02 2017   fotograf a de archivo  11 02 20170222130513

jregue37330431 gra144 madrid 17 02 2017 fotograf a de archivo 11 02 20170222130513 / Atienza

1
Es llegeix en minuts

La infanta Cristina ha viatjat aquest dimecres a Barcelona per anar a la seu de la Fundació La Caixa per atendre la seva agenda de treball en aquesta entitat, on ocupa el càrrec de directora de l'Àrea Internacional.

Cristina de Borbó desenvolupa habitualment la seva activitat des de Ginebra, on viu des del 2013 i des d'on coordina els programes de la fundació amb agències de l'ONU, si bé en ocasions la seva activitat la porta a haver de desplaçar-se fins al seu despatx a la capital catalana.

Notícies relacionades

El viatge té lloc la vigília que el seu marit, Iñaki Urdangarin, hagi de comparèixer aquest dijous a l'Audiència de Palma, en la vista prèvia en què el tribunal decidirà si decreta el seu ingrés immediat a la presó pel 'cas Nóos'. El tribunal va absoldre divendres passat la infanta de l'acusació de col·laborar en dos delictes fiscals del seu marit, mentre que ell va ser condemnat a sis anys i tres mesos de presó en el mateix procés. Encara que la sentència no és ferma, ja que es pot recórrer davant el Tribunal Suprem, la fiscalia pot sol·licitar que els condemnats entrin a la presó com a mesura cautelar per evitar el risc de fuga.

El fiscal del cas, Pedro Horrach, ha avançat que farà la seva petició per a Urdangarin i per al seu exsoci Diego Torres en la mateixa vista prèvia, després d'escoltar les al·legacions de les parts. Tots dos hi hauran de ser presents ja que, si es decreta que han d'anar a la presó, el seu ingrés serà immediat. Horrach, que admet que la magnitud de la condemna ja és un factor per al risc de fuga, pot valorar altres circumstàncies com l'arrelament familiar o la situació econòmica i, així, en lloc de presó incondicional, pot sol·licitar presó eludible amb fiança, retirada del passaport o compareixences periòdiques.