Garzón veu "precipitat" parlar d'Errejón com a candidat a presidir la Comunitat de Madrid

El líder d'IU dubta que la seva formació es presenti amb Podem a les eleccions autonòmiques

Garzón veu "precipitat" parlar d'Errejón com a candidat a presidir la Comunitat de Madrid

EFE / JAVIER TORMO

1
Es llegeix en minuts

El coordinador general d'Izquierda Unida (IU) i diputat d'Units Podem, Alberto Garzón, ha assegurat que veu "precipitat" que es parli de l'exportaveu parlamentari d'Units Podem Íñigo Errejón com a candidat a la presidència de la Comunitat de Madrid quan encara falten més de dos anys per a les eleccions autonòmiques. "Precipitat perquè no sabem si anirem amb Podem a les autonòmiques", ha dit, a més, en una entrevista a RNE. 

El diputat morat ha assenyalat que si "guanya Errejón" en les primàries per elegir aquest candidat, "és que compta amb el suport". "Això són futuribles, hi ha coses que passaran al mig", ha augurat.

"AFRONTAR AMB MADURESA" EL DESAFIAMENT CATALÀ

Per una altra banda, Garzón ha considerat que el problema entre Catalunya i Espanya es basa en la "intransigència" del Govern del PP, i també d'una "part de l'independentisme", però ha subratllat que és "més accentuada" per part de l'Executiu central al veure com "ha tractat els temes catalans".

Notícies relacionades

Per Garzón, "el problema de Catalunya" hauria de "ser públic" i s'hauria d'afrontar amb "responsabilitat i maduresa" perquè si no, quan la Generalitat i el Govern volen dialogar, "es troben amb uns monstres que fan que s'hagin d'amagar per parlar".

"S'ha d'assumir que hi ha un problema a Catalunya i s'ha de tenir gent responsable, disposada a seure en una taula per veure com se soluciona. La solució només vindrà pel diàleg", ha dit.