CIMERA AL SENAT

¿Què està fent Carles Puigdemont durant la conferència de presidents?

El president reuneix al matí el seu Govern i dedicarà la tarda a "visites i trobades"

dcaminal36905410 reunio govern generalitat  junqueras i puigdemont  foto ferr170117105127

dcaminal36905410 reunio govern generalitat junqueras i puigdemont foto ferr170117105127 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

Com ja va anunciar des del mateix dia que es va convocar, Carles Puigdemont no ha viatjat a Madrid per prendre part en la conferència de presidents autonòmics que se celebra aquest dimarts al Senat. Es tracta d'un gest d'indubtable significació política, amb el desafiament independentista en el seu apogeu, perquè el que és clar és que el president de la Generalitat no podria al·legar gaires problemes d'agenda. A l'agenda oficial que aquest dilluns va remetre Presidència als mitjans de comunicació només hi apareix un acte: l'habitual reunió del Consell Executiu de cada dimarts.

Notícies relacionades

Sens dubte es tracta de la cita més important del Govern català durant la setmana, però no és menys cert que en altres ocasions s'ha canviat de dia per circumstàncies excepcionals. Fins i tot hi va haver una reunió que va presidir el vicepresident, Oriol Junqueras, perquè Carles Puigdemont estava de viatge fora de Catalunya. Acabada la reunió, el president no té cap altre acte oficial a l'agenda.

No obstant, fonts de Presidència asseguren que el cap de l'Executiu català té previstes aquesta tarda "visites i reunions pròpies d'un dia normal", és a dir, reunions de caràcter privat sense llum ni taquígrafs.