PODEM DAVANT LA SEVA II ASSEMBLEA CIUTADANA

Errejón: "Pablo no serà derrotat en cap cas"

El secretari polític nega que Vistalegre II sigui un plebiscit sobre Iglesias i advoca per buscar un acord

Insisteix que el debat no és qui forma "la tripulació" del partit sinó el "rumb" per guanyar

mdeluna31942531 madrid 23 11 2015    politica  rueda de prensa de 160122163206

mdeluna31942531 madrid 23 11 2015 politica rueda de prensa de 160122163206

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Els equips de Pablo Iglesias i Íñigo Errejón han començat a elaborar, per separat, les seves propostes per concórrer al seu congrés estatal, Vistalegre II, al febrer. El que passi una vegada es publiquin els documents, el 22 de gener, és una incògnita. Potser hi ha un acord o potser no, però el secretari polític de Podem ha descartat aquest dimarts, en rodó, que el conclave sigui un plebiscit sobre la continuïtat d'Iglesias, malgrat que el líder ha advertit que podria no seguir al capdavant del projecte si no està d'acord amb el full de ruta que s'aprovi. Errejón ha negat aquest marc.

“Pablo no serà derrotat en cap cas. No discutim sobre la tripulació, sinó sobre el rumb”, ha subratllat en una entrevista a Antena 3. Ha ratificat que, encara que no s'aconseguís arribar a un pacte, no disputarà la secretaria general al líder, i ha insistit que el partit ha superat “la lògica del cara o creu, el tot o res, amb tu o contra mi”. “Com que la posició de Pablo Iglesias no està en discussió, ens hem de centrar a discutir l'important”, ha assenyalat per tornar a insistir en la necessitat de construir un Podem que sumi una majoria social. Les seves declaracions arriben després que aquest dilluns la cap de Gabinet d'Iglesias, Irene Montero, advertís que el partit "no pot ser un pastís a repartir". 

Notícies relacionades

Errejón ha desterrat la lògica del plebiscit i ha destacat la seva voluntat d'arribar a una entesa. “És possible arribar a un acord”, ha afirmat, però ha circumscrit aquestes possibilitats al fet que el rumb polític passi per “construir un Podem guanyador que no es replegui”, en referència a la seva idea de transversalitat per sumar “els que falten” i al seu interès que el treball parlamentari sigui útil en lloc de “quedar aïllats”. 

Preguntat per Catalunya, ha defensat que “qualsevol consulta sobre la qüestió catalana és legítima”, i encara que ha dit que prefereix que sigui pactada, ha matisat que el Govern no es pot “esquinçar les vestidures”: “Per pactar, hi ha d'haver algú a l'altre costat que vulgui pactar alguna cosa”.