Òmnium es desmarca dels fanalets independentistes de Vic

El president de l'entitat demana per carta als presidents territorials que s'abstinguin de "fer o col·laborar en qualsevol acció no pròpia"

cuixart

cuixart

1
Es llegeix en minuts

Òmnium Cultural s'ha sumat aquest dimecres a altres veus de l'independentisme com la de Gabriel Rufián i s'ha desmarcat de la iniciativa que la seva delegació i la de l'ANC a Vic impulsen a la capital d'Osona per rebre els Reis d'Orient amb fanalets independentistes. El president de l'entitat, Jordi Cuixart, ha enviat una carta als presidents territorials de l'organització en què demana que s'abstinguin de "fer o col·laborar en qualsevol acció no pròpia" de la plataforma.

Notícies relacionades

En la missiva, a la qual ha tingut l'Agència Catalana de Notícies, el president d'Òmnium també ha demanat als dirigents de l'organització que vagin més "amb compte" amb les campanyes que porten a terme al marge de la direcció nacional i ha subratllat que la dels fanalets estelats "no concorda" amb el "pla de treball" de l'entitat. "Desgraciadament hem vist aquesta setmana com es pot treure de context una acció sobredimensionada i utilitzada en contra dels reptes col·lectius que tenim com a país", ha afegit després d'avisar que els contraris al referèndum "miren amb lupa" totes les iniciatives que puguin portar a terme els independentistes.

TV-3 NOMÉS ES RESPONSABILITZA DE LA RETRANSMISSIÓ

D'altra banda, TV-3, a qui Societat Civil Catalana i el PPC han reclamat que no emeti la cavalcada de Reis de Vic, ha difós un comunicat en què deixa clar que mantindrà el pla previst i que tan sols es responsabilitza de la retransmissió, no dels actes paral·lels que es puguin portar a terme en la cavalcada. La televisió autonòmica ha afegit que el desplegament previst per a aquesta edició "és el mateix que en les últimes edicions i es farà amb el rigor i la professionalitat de sempre".