La presidenta de l'Assemblea d'Extremadura, suspens en matemàtica parlamentària

Blanca Martín va ordenar repetir una votació dues vegades perquè hi havia un empat entre vots en contra i abstencions

martin

martin

1
Es llegeix en minuts

El problema a resoldre no era de primer; era de preescolar de matemàtica parlamentària. Si hi ha 6 'sís', 29 'nos' i 29 abstencions, el resultat és clar: el vot negatiu s'imposa de llarg i la proposta queda rebutjada. Doncs no. Per la presidenta de l'Assemblea d'ExtremaduraBlanca Martín, aquest resultat dóna un empat entre 'nos' i abstencions' i s'ha de repetir la votació. I no una, sinó fins a dues vegades va ordenar dijous passat la dirigent de la Cambra que els diputats tornessin a pitjar el botó per resoldre aquestes taules inexistents. Ningú li va parar els peus.

Notícies relacionades

La proposta en qüestió, que instava el Govern central a eliminar el sistema de renda agrària regulada, va ser rebutjada de ple, però això és el que va dir Martín: "Per 6 vots a favor [de Podem], 29 en contra [de PP i Ciutadans] i 29 abstencions [del PSOE], hi ha un empat en la votació. Per tant, segons estableix el reglament, hem de tornar a votar". I així es va fer sense que ningú la corregís.

En el nou intent, el resultat va ser el mateix, però, tossuda, la presidenta del Parlament va tornar a cridar a votació per desfer el fals empat. Algun diputat més espavilat ja es va adonar llavors de l'error de Martín i va cridar l'atenció sobre la qüestió, però ella va citar fins i tot l'article 140.3 del reglament de la Cambra per reafirmar-se en la necessitat de votar. Van demanar la paraula els portaveus dels grups per recordar-li que "l'empat es dóna entre un 'sí' i un 'no', i no amb una abstenció", però ella va seguir insistint i es va arrogar que "la interpretació del reglament la fa la presidència". En definitiva, que es va tornar a votar. I gràcies que hi va haver un canvi en els guarismes (6 a favor, 27 en contra i 29 abstencions) i, segons Martín, ja es va produir una victòria clara... perquè qui sap si encara estarien votant.

Temes:

Extremadura