Rajoy: "Seria bo que quan s'arriba a pactes, es complissin"

El president del Govern censura el veto del PSOE a Fernández Díaz, però assegura que això no condicionarà la negociació dels pressupostos

Merkel mostra la seva satisfacció perquè a Espanya ja hi hagi govern: "És un soci important per a Europa i per a Alemanya"

1
Es llegeix en minuts

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha criticat aquest divendres que el PSOE vetés l'elecció de Jorge Fernández Díaz Jorge Fernández Díaz com a president de la Comissió d'Afers Estrangers del Congrés a l'últim minut, tot i el pacte a què els socialistes havien arribat amb els conservadors a principi de legislatura sobre el repartiment de les comissions. "Seria bo que quan s'arriba a pactes, es complissin", ha retret Rajoy en la roda de premsa que ha ofert des de Berlín amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, després del dinar que han celebrat.

No obstant, el cap de l'Executiu espanyol ha considerat que aquest veto no condicionarà la negociació sobre els Pressupostos de l'Estat per al 2017. "Les coses són com són i en aquest moment prefereixo mirar al futur i veure si som capaços de construir en temes tan importants com els pressupostos o el pacte de Toledo", ha subratllat.

Notícies relacionades

Rajoy, que ha anunciat la visita de Merkel a Espanya en el primer trimestre del 2017, ha agraït la invitació de la seva homòloga alemanya -amb qui, a més del dinar, ha participat en una reunió amb Barack Obama, Theresa May, François Hollande i Mateo Renzi- i ha lloat les bones relacions entre els dos països. La lloança ha sigut recíproca, ja que Merkel ha començat precisament la seva intervenció manifestant la seva satisfacció perquè Espanya "torni a tenir Govern". "És un soci important per a Europa i Alemanya", ha dit, i ha subratllat el "gran interès que el desenvolupament d'Espanya sigui positiu" i ha lloat el camí positiu iniciat per l'economia espanyola.

Els dos mandataris també han destacat la seva coincidència en temes de política internacional, com la situació a Síria, Líbia, Ucraïna i la crisi dels refugiats.