Podem demana que Fainé expliqui al Congrés la mort de l'àvia de Reus

Iglesias creu que Gas Natural pot haver incomplert la llei al no avisar del tall de subministrament l'ajuntament

Els morats convoquen manifestacions a les seus de la companyia elèctrica aquest dissabte a les dotze del migdia

undefined36243463 madrid 11 11 2016 podemos organiza una reuni n con represent161111131100

undefined36243463 madrid 11 11 2016 podemos organiza una reuni n con represent161111131100 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Podem creu que Gas Natural Fenosa ha d'explicar la mort d'una àvia a Reus, que va morir en un incendi provocat per una espelma després que li tallessin el subministrament elèctric per falta de pagament. El partit morat ha registrat aquest dimecres al Congrés una petició perquè el president de la companyia, Isidre Fainé, comparegui a la comissió d'Indústria i clarifiqui per què l'empresa no va comunicar a l'ajuntament que deixaria la dona, de 81 anys, sense llum. 

El secretari general, Pablo Iglesias, ha recordat que la llei catalana obliga les elèctriques a notificar als responsables municipals els talls de subministrament en casos de pobresa sobrevinguda, perquè els serveis socials puguin atendre els afectats. "Un incompliment flagrant d'aquesta llei podria ser darrere de la mort d'aquesta persona", ha assenyalat Iglesias després de registrar la petició. "Volem que doni la cara", ha insistit, i ha manifestat la seva esperança que la resta de grups parlamentaris recolzin la iniciativa perquè Fainé comparegui com més aviat millor. A més del president de Gas Natural Fenosa, Podem també demana que vagin a donar explicacions la patronal energètica, el ministre d'Indústria i els col·lectius d'afectats pels talls de subministrament.

Notícies relacionades

En la seva aposta per equilibrar l'activitat institucional amb la presència als carrers, Podem també ha convocat per aquest dissabte al migdia concentracions davant de les oficines de Gas Natural Fenosa a tot l'Estat. Iglesias ha confirmat que ell assistirà a la de Madrid per mostrar la seva repulsa per l'actuació de la companyia elèctrica. 

NO ANIRÀ AL BESAMANS

Quan li han preguntat si assistirà a la cerimònia solemne d'obertura de legislatura aquest dijous al migdia al Congrés, Iglesias ha confirmat que tots els diputats d'Units Podem ocuparan els seus escons per escoltar el discurs del Rei però no assistiran als actes protocol·laris. "Estem aquí per defensar la gent. Serem respectuosos amb el discurs, però per a elements protocol·laris que revelen una política antiga que no comptin amb nosaltres", ha avançat, i ha insistit que lamenta que al Parlament "es parli més del Rei que d'una dona que ha mort per no poder pagar la llum".