Els trucs que feia servir la falsa oficina d'inversió que va estafar Borrell

ConsorFX estava domiciliada a la City de Londres, deia que tenia el suport d'importants bancs i garantia la seguretat de les primeres inversions

1
Es llegeix en minuts

Domiciliada a la City (el cor financer de Londres), ferma defensora de "l'ètica dels negocis" i recolzada per les entitats bancàries més importants del planeta. Així es presentava a la seva web ConsorFX, la falsa oficina d'inversió que ha estafat 150.000 eurosha estafat 150.000 euros a l'exministre i expresident del Parlament Europeu Josep Borrell.

Segons revela aquest dimarts 'El Confidencial', ConsorFx, que operava amb la mercantil Trading Technologies Ltd (que també s'ha esfumat), va estar en funcionament poc més d'un any, des de l'octubre del 2014 fins al desembre del 2015, encara que aquesta firma assegurava que havia iniciat la seva activitat el 2007. També assegurava que comptava amb 75 empleats i que tenia els permisos de les autoritats del Regne Unit, a més d'acords amb entitats com Commerzbank, Northwestern Bank, Barclays, Merrill Lynch, UBS, Credit Suisse, Goldman Sachs i Morgan Stanley.

Notícies relacionades

A la seva pàgina web adjuntava els logotips dels principals mercats borsaris com el Dow Jones, Nasdaq, NYSE, London Stock Exchange i Euronext, i detallava que la seva especialitat era el 'trading' en el mercat de divises. És a dir, aprofitava les fluctuacions en els tipus de canvi de moneda estrangera per aconseguir substanciosos beneficis. A més, proporcionava un tutor per garantir la seguretat en les primeres inversions i presumia de defensar "l'ètica dels negocis, la integritat, l'eficiència i la innovació".

EL SETGE DE LES AUTORITATS

El desembre del 2015 va començar a trontollar el xiringuito quan l'autoritat dels mercats financers de França la va incloure en una llista de cinc societats que operaven sense autorització. Quatre mesos més tard, va ser el regulador belga el que va denunciar ConsorFX, i va avisar que oferia productes "que són especulatius i que impliquen riscos significatius, amb el client assumint el risc de perdre tota la inversió i, en alguns casos, quantitats fins i tot superiors". Finalment, el 20 d'abril la CNMV va posar el focus en aquesta companyia, però Josep Borrell, enginyer aeronàutic i doctor en Ciències Econòmiques, ja havia perdut tota la seva inversió.