EL SISTEMA DE FINANÇAMENT AUTONÒMIC

Una absència controvertida

PSC i C's critiquen la decisió de Puigdemont de no anar a la pròxima conferència de presidents

jrico36221540 gra102  barcelona  09 11 2016   el presidente de la generali161109133147

jrico36221540 gra102 barcelona 09 11 2016 el presidente de la generali161109133147 / MARTA PEREZ

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La decisió de Carles Puigdemont de no anar a la pròxima conferència de presidents per debatre sobre un nou sistema de finançament ha encès els ànims de Ciutadans i del PSC. En la sessió de control al Parlament, Inés Arrimadas i Miquel Iceta han atacat el president al considerar que faltava a les seves obligacions i anava en contra dels interessos dels catalans.

“Algú ha de parlar en el nom de Catalunya, no té dret a deixar Catalunya sense veu”, li ha deixat anar Iceta. “Ha de defensar els interessos de Catalunya on faci falta i la conferència de presidents és un instrument adequat per portar les demandes i propostes catalanes especialment si s'ha de parlar de finançament”. El líder del PSC l'ha instat a reconsiderar la seva decisió. “¿Què direm? No ens interessa, ens és igual el que es faci, no tenim propostes a aportar... Algú ha de parlar en nom de la Generalitat en aquesta conferència. I aquest algú és vostè, és la seva obligació. Per favor, rectifiqui".

Notícies relacionades

Puigdemont s'ha escudat en el fet que aquest sistema està caduc i és un exemple dels “clàssics i fallits intents de l'autonomisme”. I ha intentat girar el focus per dirigir-lo cap a una Moncloa que no ha complert els seus deures. “Qui incompleix és el govern de l'Estat i ara que intenta presentar alguna cosa ens diuen que hauríem de fer-li l'onada”. En aquest punt ha posat com a exemple els atacs preventius d'Alberto Núñez Feijoo, que ja ha advertit que no permetrà concessions a Catalunya. “I això sense participar, imagini's que hi participéssim activament”.

“Molts catalans senten que tenen un president absent. Vostès no van a les reunions i a més insulten altres comunitats amb comentaris intolerables”, ha denunciat Arrimadas, en referència a Dolors Bassa, que havia instat Ciutadans a parlar amb els seus col·legues d'Andalusia per saber per què arriben des d'allà a Catalunya nens addictes a la cola. La líder de l'oposició l'ha acusat d'inhibir-se ara que se supera el bloqueig del PP. “Ara que s'obre al diàleg no hi van i se'ls veu molt el llautó. Encara que vostès no vulguin, hi haurà reformes. I ho aconseguirem no gràcies a vostès sinó malgrat vostès”.