AJUST LABORAL

El PDC anuncia un ERO per al 30% de la seva plantilla

La direcció de la nova Convergència al·lega una reducció d'ingressos per acomiadar uns 30 empleats i rebaixar sous

jcortadellas34808399 barcelona 25 07 2016 pol tica direcci n ejecutiva del partit160725140233

jcortadellas34808399 barcelona 25 07 2016 pol tica direcci n ejecutiva del partit160725140233

1
Es llegeix en minuts
Antoni Fuentes
Antoni Fuentes

Periodista

ver +

La direcció del Partit Demòcrata Català (PDC) ha comunicat als treballadors l'inici dels tràmits per retallar la plantilla mitjançant un expedient de regulació d'ocupació (ERO). La mesura afectarà al voltant d'uns 30 empleats, xifra que suposa al voltant del 30% dels més de 80 treballadors en actiu i altres en excedència amb què compta el partit, segons han explicat fonts del PDC

Els treballadors disposen ara d'un termini de 15 dies per designar tres representants, ja que no tenen delegats sindicals. Per tant, s'espera que les negociacions amb la plantilla comencin a mitjans d'aquest mes i que s'acabin en vigílies de Nadal. El partit també estudia portar a terme una reducció salarial per als treballadors que segueixin en l'estructura de la formació després de l'ERO. 

MENYS INGRESSOS I MÉS DEUTES

La direcció ha justificat aquestes mesures per "causes econòmiques" relacionades amb la reducció d'ingressos motivada per la disminució de vots i, especialment, per la pèrdua del grup parlamentari al Congrés i el Senatgrup parlamentari al Congrés i de l'alcaldia de Barcelona. A més, s'han incrementat les despeses de personal a l'haver d'assumir la plantilla de la Fundació CatDem i també han crescut els costos pels processos judicials en què s'ha vist immers el partit.

Notícies relacionades

Un altre agreujant ha sigut haver d'assumir el deute en disputa amb els seus antics socis d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC). Aquesta combinació de factors fa que sigui "inviable" mantenir l'actual estructura, que "ha de guanyar eficiència", segons han indicat les mateixes fonts del PDC. 

La retallada ja s'ha iniciat a Madrid amb dos acomiadaments individuals per la reducció del nombre de diputats i per no comptar amb els fons públics que s'assignen a un grup parlamentari propi, que va ser rebutjat per la Mesa del Congrés.