Mas, en l'homenatge a Companys: "L'ombra de Franco és molt allargada"

ERC i el PDC reclamen la "llibertat" al fossat del castell de Montjuïc

companys

companys

1
Es llegeix en minuts

Aquest dissabte es compleixen 76 anys de l'assassinat de Lluís Companys a mans del franquisme i, com cada any, els partits polítics homenatgen la figura de l'expresident de la Generalitat. Els primers a passar pel fossat de Santa Eulàlia del castell de Montjuïc han sigut ERC i el Partit Demòcrata (PDC), que han reclamat culminar el camí cap a la "llibertat" amb dards cap a l'Executiu central.

Notícies relacionades

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha carregat en el seu discurs contra el procés judicial obert contra ell mateix, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs per la celebració del 9-N assegurant que "un Estat que jutja per la via penal qui actua per escoltar el poble demostra que l'ombra de Franco és molt allargada". "Som la gent més determinada perquè això arribi fins al final", ha afegit l'expresident, que també ha recordat que Companys va morir "amb dignitat i serenitat". "Catalunya és viva i segueix mirant enlaire, mirant cap endavant", ha completat.

Per la seva banda, el president del grup d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha recordat que Companys sempre va ser un defensor de la "justícia social" i de l'estat català. "Justícia social i llibertat nacional són el mateix", ha dit.