Localitzat un arsenal d'ETA al nord de França

La Guàrdia Civil ha descobert en un bosc el 'zulo', amb nombrós armament

Segons Interior, la banda pretenia utilitzar les armes per negociar amb Espanya i França

Membres d’ETA entreguen armes a observadors internacionals, el 2014.

Membres d’ETA entreguen armes a observadors internacionals, el 2014.

1
Es llegeix en minuts
EFE / MADRID

Agents de la Guàrdia Civil i de la Direcció General de Seguretat Interior francesa han localitzat al nord de França un arsenal que podria correspondre a la banda terrorista ETA.

Segons han informat a Efe fonts de la lluita antiterrorista, l'arsenal ha sigut trobat en un bosc al departament d'Oise, el número 60, ubicat a la regió de Picardia.

Les fonts han subratllat que amb el material trobat ETA pretenia negociar amb els governs espanyol i francès.

Notícies relacionades

De moment es desconeix la quantitat d'armes que pot contenir el 'zulo', descobert gràcies a la tasca que des de fa anys porten a terme la Guàrdia Civil i la DGSI contra l'organització terrorista. Una feina que també va permetre acabar amb l'última cúpula d'ETA en la denominada operació Pardines, desenvolupada a França fa un any i en què es van detenir els dirigents de la banda Iratxe Sorzábal i David Pla.

Aquest dimecres també s'ha sabut que les autoritats franceses entregaran a Espanya en els mesos vinents l'arxiu històric d'ETA, que va ser trobat en un 'zulo' el 2004 dins de l'operació en què va ser detingut el dirigent de la banda Mikel Antza, i on s'amagava ingent documentació i un centenar de cintes de casset amb testimonis de veterans terroristes i fins i tot amb interrogatoris a empresaris segrestats.