Santi Vila lamenta que el comparin amb Duran

El conseller de Cultura subratlla el seu "absolut compromís" amb el procés independentista

 

  / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha reafirmat aquest divendres el seu compromís amb el full de ruta independentista del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i ha considerat injust que algunes de les seves paraules es malinterpretin. "Em dolen moltíssim [les comparacions amb Josep Antoni Duran Lleida]. És una de les difamacions més malintencionades que hi ha. Sóc crític però fidel", ha assegurat en una entrevista a RAC-1.

"Jo que reivindico que vull una Catalunya madura, amb ètica del dubte, també reivindico que no estiguem tot el dia havent de passar exàmens de patriotisme", ha afegit Vila, i ha explicat que està "tan compromès" amb el procés independentista que ja ha rebut dos requeriments judicials.

La reacció del conseller arriba després que celebrés que, en les eleccions basques i gallegues, l'electorat premiés els perfils "centristes", i que ahir dijous afirmés en una entrevista que els toros són una expressió mediterrània, espanyola i també catalana.

DISCREPÀNCIES O MATISOS

Notícies relacionades

Per Vila, que hi pugui haver discrepàncies o matisos en el terreny ideològic en el camí cap a la independència s'ha de veure com una "virtut" i no com una sospita de dissidència, i ha demanat que això no s'utilitzi per entrar en una "guerra fratricida en què un argument no pugui ser matisat" perquè és un context en què el centrisme se sent incòmode.

Sobre si l'independentisme va massa ràpid, Vila ha subratllat la necessitat que es consolidi una posició majoritària per l'Estat català, i ha carregat contra el paper que juguen el Govern central i el TC en aquest procés: "Cada vegada que hem de mirar als tribunals, s'evidencia que la política espanyola no està a l'altura".